Rapid, poveste fără sfârșit…

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 18 septembrie 2014

550 nicolae maneaNicolae Manea, preşedintele FC Rapid, aflat în preaviz până în 3 octombrie, a declarat că acţionarul majoritar Valerii Moraru a comunicat jucătorilor, antrenorilor şi celorlalţi membri ai echipei că nu a venit la gruparea giuleşteană pentru a investi.

“Domnul Moraru e acţionar la Rapid la fel ca Zamfir. Adică ţine echipa fără să investească niciun ban. Păi chiar dânsul a zis asta într-o şedinţă, e martor şi Ionel Ganea. A zis de faţă cu toată lumea că el nu a venit la Rapid să dea bani. Păi şi atunci ce caută aici? El le-a transmis tuturor angajaţilor să se ducă şi să facă rost de bani. El nu e patron, el e doar acţionar. Patron a fost Copos, care a băgat bani atâta timp”, a spus Nicolae Manea.

Pe 3 septembrie, acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, i-a înmânat un preaviz de 30 de zile preşedintelui Nicolae Manea, dar acesta a refuzat să îl semneze. Ulterior, Moraru l-a numit director executiv pe fostul fotbalist giuleștean Nicolae Stanciu.

Situaţia acţionariatului SC FC Rapid SA, adică societatea care administrează echipa, este confuză după ce investitorul italian Angelo Massone a solicitat Tribunalului Bucureşti anularea contractului prin care Adrian Zamfir a cesionat cele 80 de procente din acţiunile pe care le deţinea către suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea. Din cele 80 de procente, cei patru suporteri cedaseră deja 75% din acţiuni către Valerii Moraru, la 25 iulie.

Angelo Massone spune că este acţionar majoritar al clubului în baza unui contract de vânzare-cumpărare semnat cu Adrian Zamfir, cel care i-a fost prezentat de administratorul judiciar în postura de deţinător a peste 99% din acţiunile grupării giuleştene. La Registrul Comerţului, la ora acestor probleme, acţionar majoritar al clubului figurează Adrian Zamfir.

La 28 iulie, Moraru şi-a majorat portofoliul de acţiuni la SC FC Rapid SA, ajungând la 94,72% după ce a achiziţionat şi cele 20 de procente pe care le mai deţinea Adrian Zamfir.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!