Rapid și sigur, fotbalul moare

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 28 noiembrie 2014

Arestarea conducătorilor lui Petrolul vorbește din ce în ce mai mult despre un fotbal care trage să moară. Majoritatea echipelor din liga I au, sub o formă sau alta, probleme, fie că este vorba de probleme financiare sau de problemele legale ale persoanelor care le dețin și conduc. Este normal să fie așa când cea mai bună echipă a campionatului și cea mai galonată formație românească la nivel european are în pușcărie și patronul, și managerul general.

Mitică Dragomir, fostul președinte al ligii, a prevestit de multă vreme acest lucru. Mai mult, după ce șefii Petrolului au fost duși la declarații cu mascații, Dragomir a anunțat cluburile care vin la rând, spunând că la ele “este nenorocire”: FC Brașov și Pandurii Târgu Jiu. Și a cerut modificarea legilor în așa fel încât echipele de fotbal să poată fi susținute de bugetul local. Rețineți aberația: echipe de fotbal profesioniste care să fie ținute de stat, pe banii contribuabilului. Numai Dragomir putea duce dorul vremurilor când fotbalul avea nuanță politică, servind de minune bolșevicilor care ne conduceau.

În timpul acesta, cele două persoane care conduc fotbalul nu au probleme. Răzvan Burleanu, șeful federației, a fost în team-building la Cheile Grădiștei, după care a anunțat că pleacă în concediu în Muntenegru. De la prea mult “building” i s-a tras oboseala. Celălalt, Gino Iorgulescu, șeful ligii, adică primul lovit de problemele din liga I, are alte treburi. S-a dus la Abu Dhabi să-i fie, probabil, umăr de plâns lui Victor Ponta, după ce acesta a plecat acolo să-și lingă rănile din alegeri prin intermediul unei petreceri. Conducere, responsabilitate, soluții? Nu există așa ceva.

Așa că așteptăm cu drag vremea când, întorși de pe coclaurile pe care umblă, cei doi nu vor mai avea ce probleme să rezolve. Anul viitor nu se adună 10 echipe la startul campionatului.

Iată că, spre deosebire de oameni, fotbalul moare mai repede.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!