Rapidul, reunit fără principal

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 24 iulie 2015

591 rapidLotul echipei Rapid s-a reunit la baza ProRapid, în absenţa unui antrenor principal şedinţa de pregătire fiind condusă de fostul secund al italianului Cristiano Bergodi, Mihai Ianovschi.

Ianovschi urma să ocupe funcţia de director tehnic, dar deocamdată numirea sa nu a fost oficializată.

Iniţial fusese programată o conferinţă de presă în cadrul căreia urmau să fie prezentaţi oficial Adrian Iencsi – antrenor principal, Daniel Pancu – preşedinte şi Mihai Ianovschi – director tehnic. Însă din cauza unor neînţelegeri cu acţionarul Valerii Moraru, Adrian Iencsi a refuzat să semneze contractul iar Daniel Pancu a anunţat conducerea că doreşte să îşi continue cariera de jucător încă un an.

Echipa Rapid se va pregăti la baza ProRapid până la 27 iulie când este programată plecarea într-un stagiu de munte care se va încheia la 7 august. Pe 9 august lotul va efectua un nou cantonament, cel mai probabil în străinătate, iar în 29 august este programată prima etapă a Ligii a II-a.

Mihai Ianovschi a declarat că situaţia este destul de tensionată la gruparea giuleşteană, deoarece nu există nici antrenor, nici preşedinte şi nici manager.

“Linişte la Rapid nu este acum, din păcate. Vreau să lămuresc anumite lucruri, pentru că la club, după ce echipa a retrogradat, nu a mai rămas decât eu şi familia Moraru. Practic, din lot ne mai putem baza doar pe cinci jucători, pentru că atâţia mai erau sub contract. De aceea am făcut trialuri, pentru a găsi jucători tineri, între 17 şi 20 de ani, din care antrenorul principal, indiferent care era el, urma să aleagă. Domnul Moraru a mai adus şase jucători străini, în total avem acum 30 de fotbalişti în lot. Nu domnul Moraru şi Ianovschi au făcut lotul. Antrenorul principal care ar veni poate să aleagă dintre aceştia câţi doreşte. Noi am vrut să evităm situaţia din iarnă când la reunire am început pregătirea cu nouă fotbalişti. Situaţia este destul de tensionată la Rapid, deoarece nu există nici antrenor, nici preşedinte, nici manager”, a spus el.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!