Rasplatit cu 50 de dolari chiar de talharul cumintit

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 10 ianuarie 2010

Cu sase luni in urma, proprietarul unui magazin din New York facea un gest incredibil. Arata mila fata de un barbat care incercase sa il jefuiasca pentru ca nu avea bani sa cumpere mancare copiilor. Induiosat de lacrimile hotului, barbatul i-a dat o paine si 40 de dolari si l-a trimis acasa. Nu inainte sa il puna sa promita ca va cauta un loc de munca si nu va mai incerca niciodata sa fure.

Nu era convins ca hotul ii urmase sfatul si aproape ca uitase de incidentul din vara. Totul pana acum cateva zile, cand omul a primit un plic. „Cand am primit scrisoarea m-am intrebat ce o fi. Cand am deschis-o si am citit biletul, mi-am dat seama ca este vorba despre aceeasi persoana care a incercat sa imi jefuiasca magazinul.”

In plic erau 50 de dolari si o scrisoare. „Am o slujba si castig bine. Ma tin departe de necazuri si am grija de familia mea. Mi-ai dat 40 de dolari si o bucata de paine. Iti inapoiez 50 de dolari, insotiti de multumiri”, i-a scris hotul barbatului.

Se pare ca si viata barbatului din New York s-a schimbat de la incident. Magazinul sau este plin de scrisori primite de la oameni din intreaga lume, care il lauda pentru fapta sa.

Unii oameni i-au trimis chiar si bani, iar acum barbatul ofera produse gratuite in fiecare zi celor nevoiasi.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!