Raț crede că punem Franța sub presiune

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 8 ianuarie 2016

611 ratRăzvan Raţ, fundaşul naţionalei României, a declarat într-un interviu acordat site-ului oficial al UEFA că reprezentativa Franţei este mai bună decât selecţionata pregătită de Anghel Iordănescu, dar a precizat că presiunea va fi pe jucătorii ţării gazdă a Euro-2016.

„Este o grupă echilibrată. Franţa, gazda turneului şi una din echipele de top, este favorită. Meciul de deschidere va fi extrem de important pentru noi. Presiunea va fi pe adversarii noştri. În teorie, Franţa este mai bună ca noi, dar vom vedea ce va fi pe teren. Orice se poate întâmpla, noi vrem să depăşim faza grupelor. Îmi amintesc echipa Franţei din 2002, când eu am debutat la naţională şi am fost înlocuit la pauză pentru că nu aveam cel mai bun joc. Nu cred că mi-a fost frică, dar aveam totuşi în minte că întâlneam campioni mondiali şi europeni: Zidane, Desailly, Thuram. Ce echipă!”, a spus Raţ.

Fundaşul român a afirmat că principalul atu al echipei României este precizia defensivă. „Stilul nostru de joc se bazează pe precizie în defensivă. Pornim de la ideea să nu primim gol, iar apoi încercăm să ne creăm ocazii pentru a înscrie. E importantă munca din spate, să ne apărăm compact şi să atacăm la fel. Ai putea compara stilul cu cel al lui Atletico. E important în fotbal să nu primeşti gol. Dacă adversarii nu înscriu, vei avea întotdeauna ocazia să o faci tu. Prezenţa noastră la un turneu final, după opt ani de pauză, este foarte importantă. Sunt mulţi jucători români talentaţi care vor putea fi urmăriţi la Euro”, a precizat Raţ.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!