Raț duce dorul Șahtiorului

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 aprilie 2015

578 ratRăzvan Raț a vorbit într-o conferință de presă despre cum a reușit fosta sa formație Șahtior să devină dintr-o echipă oarecare în Ucraina una care se bate la campionat an de an.

Fundașul român de 33 de ani, acum la PAOK, aseamănă situația actualei sale echipe cu formația pe care o pregătește Mircea Lucescu și le spune grecilor care a fost secretul ucrainenilor.

„Aș vrea ca PAOK să aibă aceeași istorie ca Șahtior. Când am ajuns acolo, în 2003, Șahtior avea aceeași situație: era echipa care termina pe locul al doilea, al treilea sau al patrulea. Dinamo Kiev era pe primul loc. După ce au schimbat multe lucruri, începând cu 2003, în 10 ani jucați acolo, eu am câștigat 16 trofee. Înseamnă că au făcut schimbările bune și corecte și vreau ca PAOK să meargă pe aceeași cale. În Grecia s-a făcut un pas în direcția corectă. Cred că ce se întâmplă acum e un semn că se întâmplă ce ar trebui să se întâmple.

Rinat Ahmetov a luat echipa în 1996, dar a luat lucrurile încet. Nu a fost atât de agresiv cu construcția echipei. Din 2001, l-au adus pe Nevio Scala antrenor și au câștigat campionatul. Chiar și așa, antrenorul a plecat, iar în 2003 a venit Bernd Schuster. Cu el s-a câștigat Cupa, iar în 2004 a venit Lucescu. Începând cu el, Șahtior a început să câștige campionate”, și-a amintit internaționalul român de zilele sale de glorie din Ucraina.

Slabe șanse ca acest lucru să se întâmple la Salonic, loc unde lumea nu prea are răbdare, dar modelul propus de Raț este unul corect în ciuda tarelor de caracter demonstrate de-a lungul timpului de Mircea Lucescu.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!