Rating nou pentru castile motociclistilor

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 20 aprilie 2009

Autoritatile au publicat noile norme de siguranta pentru castile folosite de motociclisti. Trebuie spus ca au fost luate in calcul 28 de noi casti, prin acest gest cei de la SHARP, autoritatea acreditata in evaluarea sigurantei respectivelor accesorii, sperand sa le faca alegerea mai usoara motociclistilor, cel putin din punct de vedere al securitatii oferite de acestea.

Testele de securitate ale SHARP

In 2007, peste 24.381 de persoane au fost ranite in diferite accidente, iar 588 au decedat.

Toate castile trebuie sa indeplineasca standardele minime de securitate, dar schema SHARP se foloseste de o gama larga de teste pentru a putea pune la dispozitie cat mai multe informatii legate de gradul de securitate oferit de acestea.

Obiectivul sfaturilor oferite, care includ indicii importante vizavi de modul in care trebuie aleasa o casca, este acela de a-i ajuta pe motociclisti sa aleaga exact accesoriul de care au cu adevarat nevoie. Testele SHARP, care acorda aprecieri situate intre o stea si cinci stele, au aratat de fiecare data ca performantele castilor pot varia in proportie de 70%.

Cu casti ce se incadreaza intr-o gama extinsa de preturi, ce tinde sa urce, orice motociclist va fi capabil sa aleaga o casca performanta, ca forma si stil si, mai ales, la pretul pe care este dispus sa-l plateasca.

Pentru mai multe informatii legate de programul SHARP, puteti apela la http://sharp.direct.gov.uk.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!