Război cu statul al unei victime a șoselelor

Articol publicat in sectiunea Social pe data 17 iulie 2014

Elena Ghegeliu este o tânără care şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006 şi care a primit despăgubiri morale de un milion de euro de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Acum a dat din nou în judecată compania, solicitând daune materiale de două milioane de lei, pentru protezele de care are nevoie, potrivit avocatului său, citat de Mediafax.

Instanţa supremă a decis, în 11 iunie, ca CNADNR să îi plătească daune morale de un milion de euro Elenei Ghegeliu, decizia fiind irevocabilă. Opt zile mai târziu, CNADNR i-a plătit tinerei suma de 4,4 milioane lei, echivalentul a un milion de euro. Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată CNADNR şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov în aprilie 2012, la Tribunalul Bucureşti, după ce şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006.

Accidentul în urma căruia Elena Ghegeliu şi-a pierdut mâna dreaptă a avut loc în timp ce aceasta mergea, împreună cu prietenul ei, spre Braşov. Acesta a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă maşină care intrase pe sensul lor de mers. Autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână. Aceasta a fost dusă atunci la spital, unde i-a fost amputat braţul drept.

Poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov au început atunci cercetările în acest caz. Ulterior, anchetatorii au stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Braşov.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!