Razboi falsilor chiriasi ai statului britanic

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 7 decembrie 2009

Chiriaşii de stat din Marea Britanie care îşi subînchiriază ilegal locuinţele au devenit ţinta unei comisii de audit guvernamentale ce-şi propune să elimine această formă de fraudare, anunţă website-ul Guvernului direct.gov.uk. Cei care vor fi prinşi într-o asemenea situaţie îşi pot pierde dreptul de a mai obţine beneficii sociale pe teritoriul statului britanic.

Acţiunea de depistare a chiriaşilor fraudatori este îndreptată împotriva celor care au aplicat şi obţinut o locuinţă socială de la statul britanic fără a avea nevoie de un astfel de ajutor. Cei care recurg la exploatarea în scop financiar a unui beneficiu social sunt persoane care figurează în evidenţele consiliilor locale britanice ca deţinători ai unei locuinţe acordate de stat în schimbul plăţii unei sume lunare modice. Chiriaşii de stat profitori subînchiriază locuinţa pe care au obţinut-o câştigând mii de lire sterline pe an ilegal. „Cei care sunt prinşi că produc astfel de venituri ilegale vor pierde locuinţa acordată de stat şi îşi pot pierde dreptul de a mai obţine alte beneficii sociale”, precizează direct.gov.uk.

Reprezentanţii Comisiei de Audit care investighează astfel de cazuri au precizat că acest tip de chiriaşi care obţin profit din locuinţele sociale pot fi în număr de peste 50.00 la nivelul întregii Marii Britanii. 147 de consilii locale din Regatul Unit susţin acest demers de depistare a cazurilor de fraudă prin subînchirierea locuinţelor sociale. Toate primăriile londoneze s-au raliat acţiunii, se mai precizează pe site-ul citat. Consiliile au constituit o asociaţie care se va autofinanţa. Bugetul asociaţiei anti-fraudă va fi de 4 milioane de lire sterline. Banii vor fi folosiţi pentru întreţinerea unei linii telefonice speciale şi plata unor persoane specializate în investigarea fraudelor. Ministrul John Healey a furnizat Comisiei de Audit a asociaţiilor consiliilor locale britanice o bază de date conţinând evidenţa a 8.000 de chiriaşi de stat profitori de pe teritoriul Marii Britanii.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!