Război în Gaza: Alți români au fugit din calea bombelor

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 24 iulie 2014

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, luni, că încă 19 cetățeni români și membri ai familiilor acestora au fost repatriați din Fâșia Gaza, unde armata israeliană a pornit o sângeroasă ofensivă terestră, care s-a soldat cu peste 500 de morți în câteva zile. Este cea de-a doua operațiune de evacuare a cetățenilor români de la momentul declanșării conflictului din regiune, după ce 84 de persoane au mai fost repatriate săptămâna trecută de MAE, anunță instituția într-un comunicat de presă. Numărul persoanelor evacuate din Fâșia Gaza de către statul român ajunge astfel la 103. La solicitarea autorităților de la Budapesta, împreună cu grupul de cetățeni români, a fost repatriat și un cetățean maghiar, au mai precizat reprezentanții ministerului.

Misiunile diplomatice ale României din zonă au acordat, de la declanșarea crizei, sprijin și asistență consulară cetățenilor români și membrilor familiilor acestora care au solicitat evacuarea din zona de conflict și repatrierea. Ambasadele României în regiune, precum și celula de criză instituită la nivelul MAE, monitorizează desfășurarea acțiunii”, se menționează în comunicatul citat.

Armata israeliană a demarat o puternică operațiune ofensivă în Fâșia Gaza, în urma căreia 501 persoane au fost ucise, printre care și mai mulți copii. În acest timp, Consiliul de Securitate al ONU a cerut încetarea focului în regiune.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!