Război la Steaua

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 29 mai 2014

laurentiu reghecampf

Laurenţiu Reghecampf a vorbit despre despărţirea iminentă de Steaua şi a specificat că va avea o întâlnire decisivă cu Valeriu Argăseală, în urma căreia se vor stabili condiţiile în care antrenorul va părăsi echipa din Ghencea, cu destinaţia Al-Hilal.

„Eu îmi doresc foarte mult să fac performanţă. Am ales să merg la o echipă care joacă în Champions League Asia, cu mari şanse la câştigarea trofeului. Am avut multe oferte şi din Europa. N-aş fi plecat de la Steaua decât la o echipă cu şanse la câştigarea unor trofee, nu m-aş fi dus la un club care să se bată la retrogradare. Am avut oferte din Anglia şi Germania. Cred că am făcut o alegere foarte bună. Am vorbit cu patronul echipei, o să mă întâlnesc şi cu Valeriu Argăseală şi îmi voi rezolva situaţia. Va fi o întâlnire decisivă. Cred că am făcut multe lucruri bune pentru Steaua. Nu vreau să jignesc pe nimeni, vreau să fac următorul pas în cariera mea”, a anunțat Reghecampf.

Tehnicianul nu exclude șansa de a antrena la Al-Hilal şi actuali jucători ai Stelei: „Dacă va fi posibil şi voi avea nevoie, voi lua şi jucători de la Steaua. Nu cred că echipa se va destrăma în vară. Clubul e foarte bine organizat. Nu este adevărat că nu mi-am primit salariul în ultimul an. Jucătorii şi-au primit banii. Mai sunt două salarii care trebuie plătite şi vor fi plătite săptămâna viitoare. Financiar însă, acolo este mult mai bine decât în Europa. Nu este uşor să ajungi să antrenezi o echipă ca Al-Hilal, chit că aceasta se află în Asia. Este cea mai mare echipă din Arabia Saudită, are cei mai mulţi fani în acea zonă. Nu am nicio problemă cu fostul antrenor al clubului, Sami Al-Jaber, nici măcar nu-l cunosc personal”, a mai spus el.

Analizând viitorul echipei pe care a antrenat-o, Reghecampf crede că echipa va avea parte de o conducere tehnică care va continua cu succes munca începută de el în Ghencea, dar evită să nominalizeze posibilii înlocuitori pe banca roş-albaştrilor.

„Ionuţ Chirilă e un antrenor bun, dar sunt sigur că patronul va lua o decizie bună în ceea ce priveşte urmaşul meu la Steaua.  Sunt sigur că alegerile care vor fi făcute vor fi numai în interesul clubului, spre a se face performanţă la echipă. În fotbal se poate întâmpla orice şi m-aţi putea vedea înapoi la Steaua. Sunt un profesionist şi nu ştiu ce-mi va rezerva viitorul. Nu ştiu, însă, în câţi ani mă voi întoarce în fotbalul european”, a încheiat Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf încă este antrenorul Stelei conform contractului pe care l-a semnat în vara lui 2012. Deşi cei de la Al Hilal l-au anunţat pe site-ul oficial, Reghecampf a surprins când a mărturisit că nu a reuşit să se înţeleagă cu Gigi Becali pentru dizolvarea clauzei de aproximativ un milion de euro, atât cât ar trebui să plătească dacă dorește ruperea unilaterală a înţelegerii.

„Trebuie să găsim o cale să terminăm contractul pentru că, aşa cum ştiţi, există o clauză. Eu am vorbit cu patronul, nu ne-am înţeles încă şi dacă nu o să ne înţelegem, va trebui să continuăm munca. Dacă nu există înţelegere, atunci va trebui să schimbăm foarte multe, probabil că nu o să mai fiu aşa maleabil şi probabil că nu o să mai muncesc cu oamenii care sunt acum în club”, a spus Reghecampf anulând toate discuţiile despre o posibilă înlocuire a sa pe banca Stelei.

Nervozitatea mascată bine de Reghecampf mai are, susţin anumite surse, fundament în felul în care a fost tratat de Becali în acest sezon. Antrenorul nu a negat existenţa clauzei care îl ţine legat de Steaua, însă a menţionat de multe ori că „trebuie să existe înţelegere”. Înțelegerea este explicată prin faptul că se aştepta ca Becali să nu îl ţină legat în condiţiile în care, de la începutul sezonului şi până acum, el are de primit restanţe provenite din drepturi salariale şi prime de joc sau de obiectiv în valoare de aproximativ 800.000 de euro.

Fără să menţioneze acest lucru direct în intervenţia sa, Reghecampf a părut să dea de înţeles că poate apela inclusiv la un memoriu, lucru care ar putea avea consecinţe dure pentru viitorul Stelei. „Am să fac o hârtie, anumite cereri, o să scriu, o să semnez, o să înregistrez, pentru că altfel nu avem cum să dovedim acest lucru. Sună cam scandalos ceea ce spun acum, dar eu nu vreau acest lucru pentru că iubesc foarte mult această echipă”, a spus Reghecampf, fără să precizeze clar despre ce este vorba.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!