Războiul continuă

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 27 noiembrie 2015

607 becaliFRF trebuia să retrogradeze FCSB pentru că nu exista acordul Ministerului Apărării pentru înfiinţarea societăţii comerciale ce administrează formaţia patronată de Gigi Becali, care nu este continuatoarea celebrei echipe Steaua Bucureşti, susţine juristul CSA, Florin Talpan, într-un comunicat.

„Echipa de fotbal a dânsului nu este Steaua, ci FCSB. Nu este continuatoarea celebrei echipe de fotbal Steaua Bucureşti doar pentru că George Becali a înregistrat acest nume la Registrul Comerţului. FRF trebuia să verifice că nu exista acordul Ministerului Apărării pentru înfiinţarea societăţii comerciale (exista doar acordul pentru înfiinţarea Asociaţiei). Pentru acest motiv FRF trebuie să retrogradeze echipa”, afirmă Talpan.

Şeful Compartimentului Juridic al CSA Steaua a ţinut să răspundă mai multor acuzaţii formulate la adresa sa de Gigi Becali, pe care Talpan le consideră „grave şi nefondate”. Juristul îl acuză pe Becali de rea-credinţă în acţiunile sale şi acest lucru dăunează blazonului şi imaginii legendei Steaua Bucureşti.

„Becali susţine că a preluat toate datoriile clubului, inclusiv datoria de la AVAB de aproximativ 500.000 euro, însă în 2010 ne-a chemat în judecată, solicitând să-i plătim noi această sumă, pe care el spune că a preluat-o în totalitate. Unde este buna sa credinţă? De ce nu a menţionat niciodată de acest proces, pe care l-am câştigat?

Datoria către AVAB a fost cerută în instanţă cu rea-credinţă de George Becali de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, dorind să aducă clubului armatei un prejudiciu de aproximativ 500.000 euro, deşi se obligase să o preia. Prin Amendamentul nr. 1 la Potocolul din 1999, Asociaţia a preluat în totalitate o serie de debite ale Ministerului Apărării Naţionale şi ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti prin care se număra şi datoria AVAB de aproximativ 500.000 euro. Prin cesiuni succesive, Becali a devenit creditor. În anul 2010 acesta a intentat acţiune împotriva Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti pentru recuperarea celor aproximativ 500.000 euro în loc să se îndrepte împotriva Asociaţiei. De asemenea, nu se ştie că acesta a cooptat persoane care au lucrat pentru noi pentru a se folosi de aceştia şi a obţine documente şi informaţii folosite ulterior împotriva noastră”, a precizat Talpan.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!