Războiul între Palate continuă. Episodul Cotroceni

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 26 mai 2014

ponta_iliescu

Premierul Victor Ponta a răspuns, luni, afirmației președintelui Traian Băsescu, potrivit căreia va face orice pentru a-l împiedica pe șeful PSD să ajungă președinte al României. Prim-ministrul, invitat la o emisiune la Antena 3, a spus că i se pare un compliment faptul că Traian Băsescu se teme de posibilitatea ca acesta să ajungă la Palatul Cotroceni. Un nou episod al războiului între Palate.

„Declarația domnului Băsescu eu am luat-o ca pe un compliment pentru că înseamnă că doar de mine îi este frică”, a afirmat Victor Ponta. „Faptul că doar de mine îi e frică e un lucru bun, eu mă mândresc cu acest lucru și promisiunea mea e un citat din Traian Băsescu: de ce ți-e frică nu scapi”, a continuat șeful Executivului.

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că „România s-ar scufunda în neîncredere” dacă Victor Ponta ar ajunge președinte. „Victor Ponta nu trebuie să fie președintele României. Gândiți-vă că acest om care apără corupții din partidul lui și spunea ieri că va politiza înapoi DNA-ul ar ajunge președinte. România s-ar scufunda în neîncredere”, a spus șeful statului. 

Iliescu crede în Ponta

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, susține că Victor Ponta ar putea să candideze la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, pentru că a acumulat experiență și are, în prezent, cea mai mare expunere. „În momentul de față este persoana din conducerea PSD care are cea mai mare expunere și care a acumulat și o anumită experiență, deși este un premier tânăr”, a afirmat Ion Iliescu, potrivit Mediafax.

Președintele de onoare al social-democraților a mai precizat că premierul nu este unic în istoria europeană, adăugând că în mai multe state din UE există prim-miniștri care au în jur de 40 de ani.

„Noi am avut, sigur, premier de 60 de ani, dar nu este un lucru unicat din acest punct de vedere. Și, cum să spun, oamenii învață repede, responsabilitățile îi maturizează pe oameni, îi formează, îi ajută să câștige experiență. Și, deocamdată, este omul cu cea mai mare expunere și care a dat dovadă de capacitatea de a răspunde solicitărilor”, a detaliat el. Fostul șef al statului a adăugat că nu îi dă sfaturi lui Victor Ponta în ceea ce privește candidatura lui pentru Palatul Cotroceni, pentru că nici nu i-au fost cerut.

Deși nu a existat un anunț oficial despre faptul că șeful PSD ar putea intra în cursa pentru președinția României, premierul a sugerat de mai multe ori că acest lucru nu este exclus. De asemenea, Victor Ponta se află pe primul loc în preferințele românilor, potrivit mai multor sondaje de opinie realizate în ultima perioadă, având ca temă alegerile prezidențiale. 

Antonescu: „Nu mai există speranță”

Președintele PNL, Crin Antonescu, l-a acuzat, luni, pe premierul Victor Ponta că a folosit fonduri publice pe parcursul întregii campanii electorale pentru europarlamentare, utilizând resursele de care beneficiază în calitate de prim-ministru în scop politic.

„Ponta, de fapt, cu mijloace guvernamentale, pe bani publici care va să zică, a făcut toată această campanie electorală în calitate de prim-ministru, dar pe mecanisme și pe criterii strict de partid, strict pesediste. Peste tot unde aceste acțiuni au avut loc, au fost convocați directorii, funcționarii, primarii, s-au făcut liste cu cine trebuie să vină și cine nu trebuie să vină. Toate adunările au fost liniștite și roșii, cel puțin la vedere. S-au luat toate măsurile ca, așa cum știu dânșii din moși strămoși, să aibă loc niște întâlniri fericite și care să dea bine la televiziune”, a declarat Antonescu.

El a susținut că faptul că reprezentanții PSD au făcut campanie electorală folosind bani publici arată că „de la PSD nu mai există speranță rațională că au de gând să meargă înainte, să se adapteze anului 2014, ci avem de așteptat doar o reîntoarcere în timp”.

Întrebat la ce fel de fonduri se referă atunci când acuză folosirea banilor publici în campania electorală a PSD, liderul PNL a răspuns.

„Toate acțiunile pe care le face, le face în calitate de prim-ministru, cu să zicem elicopter de prim-ministru, cu suită de prim-ministru, cu toate aceste lucruri care țin de funcția sa executivă, pe bani publici evident, transformând-o într-o acțiune de partid. Toate aceste acțiuni, până și acțiunea guvernamentală împotriva efectelor inundațiilor s-a transformat în campanie electorală”, a mai afirmat Antonescu.

El a precizat că Victor Ponta ar fi trebuit fie să aleagă să-și desfășoare activitatea de prim-ministru, fie în perioada alocată campaniei electorale sau a unei părți a zilei „să îmbrace haina exclusiv a liderului de partid care în această calitatea făcea campanie”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!