Războiul smartphone-urilor pe piața din România

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 19 februarie 2016

Compania americană Apple, care vinde într-un an pe piața din România circa 6% din numărul total de smartphone-uri, reușește totuși să colecteze aproximativ 20% din cheltuielile totale cu telefoanele inteligente ale românilor, relevă datele dintr-o cercetare de piață obținută de Ziarul Financiar (ZF).

Conform cercetării de piață efectuată pe primele 11 luni din anul 2015, Apple vinde pe piața din România 6% din numărul total de telefoane inteligente, aproximativ cât vinde Samsung într-o singură lună în sezonul de vârf.

Din 2,6 milioane de smartphone-uri comercializate în România în perioada ianuarie-noiembrie 2015, peste un milion au fost livrate de Samsung.

Având un portofoliu restrâns de modele care se poziționează în segmentul premium, Apple a vândut în perioada menționată, în România, aproximativ 150.000 de iPhone-uri cu o valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, conform sursei menționate, citate de Mediafax.

Spre comparație, gigantul sud-coreean Samsung a obținut circa 46% din sumele cheltuite de români pe smartphone-uri (peste 230 milioane de euro), comercializând însă peste un milion de terminale inteligente, adică 40% din piața totală.

Conform ZF, diferența este dată de structura diferită a portofoliilor de telefoane ale celor două companii, respectiv de ponderea mare a telefoanelor Samsung cu preț mai mic.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!