Răzbunare cu… bătaie lungă!

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Locuinţe, Poveşti româneşti pe data 27 martie 2016

Când vine vorba de răzbunare, românii găsesc modalități de a nu se lăsa prea ușor și nici prea repede… uitați. Iar imaginația unora pare că întrece orice limită. Și avem un exemplu concret povestit de un român de 32 de ani din Iași, care a rămas pur și simplu cu gura căscată când a văzut cu proprii ochi ce a fost în stare să facă un conațional de-al său doar ca să se răzbune.

Mai exact? Iată ce ne povestește tânărul care a fost martor la consecințele răzbunării: „Omul a cumpărat unul sau cred că doi pui întregi, i-a împărțit în mai multe bucăți, pe care apoi le-a îndesat în spatele mai multor calorifere din casă, carcasa a lăsat-o sub cadă, dar în spatele măștii care o acoperă, iar alte bucăți le-a pus sub treptele scării interioare a casei. Motivul? Răzbunare! Se certase cu cel care închiria casa respectivă, un alt român, și fusese dat afară.” Ce a urmat este greu de explicat, ne povestește tânărul din Iași, martor la toate acestea.

 

O nouă casă… un nou miros

Bogdan cataloghează experiența prin care a trecut în urmă cu aproape un an de zile drept cea mai dezgustătoare din viața sa. Tocmai se mutase într-o casă nouă undeva în nordul Londrei. O casă închiriată de un român care subînchiria la rândul lui trei camere libere. Tânărul de 32 din Iași ne spune că în momentul în care el a ajuns în acea locuință, alte două cupluri ocupaseră celelalte două camere aflate libere.

 

trimiteri-sus-4

PE CE SE CEARTĂ ROMÂNII?!

Cum ar suna expresiile româneşti traduse mot-a-mot în engleză

VIS DE LIBERTATE ÎNTR-UN CONTAINER

ÎN UK ȚÂNȚARI, ÎN ROMÂNIA BONDARI

trimiteri-jos-4

 

„Practic, când ne-am mutat, eram toți noi în casă, în afară de landlord, care locuia la mansarda casei (un român care închiriase casa de la un englez și care subînchiria mai departe camerele pe care le avea libere). Era un om sincer. Chiar ne povestise că nu vrea scandal, certuri, că avusese probleme cu cei care locuiseră în trecut în casă și că a fost nevoie să îi dea afară aproape cu forța. Așa că noi eram un nou început pentru el. Ne-am mutat în luna iunie anul trecut. Chiar formasem un grup frumos și ne înțelegeam cu toții bine, ceea ce era minunat. Apoi… cred că în a doua zi, de când locuiam acolo, am simțit un miros ciudat prin casă. Peste tot unde mergeam, fie că era pe hol, în baie, în bucătărie, în camere… mirosea ciudat. Să spun sincer, chiar urât. A fost atunci și o perioadă cu vreme destul de caldă, astfel că mirosul s-a intensificat pe zi ce trecea. Devenise insuportabil, trebuia să stăm mereu cu geamurile deschise. Nici nu puteam să mâncăm în casă de miros. Ne-am tot întrebat ce poate fi, am căutat prin toate colțurile casei, fetele au făcut curățenie peste tot, au spălat cu clor, cu tot felul de dezinfectante. Pentru câteva ore am crezut că am scăpat… însă nu a fost așa. Din păcate, mirosul a revenit și era chiar și mai puternic. Așa că stând la povești cu toții și gândindu-ne iar și iar ce poate fi, am ajuns la concluzia că un șobolan sau poate o veveriță a murit undeva printre țevi sau sub scări și fiind foarte cald… miroase. Am căzut cu toții de acord că dacă mirosul nu dispare în trei zile, să chemăm o firmă de deratizare care să ne ajute. Trecuseră deja patru-cinci zile de când ne mutaserăm. Nu am mai apucat să așteptăm cele trei zile… pentru că imediat a doua zi, unul dintre noi a descoperit duhoarea”, ne povestește Bogdan.

————————————–

„Românul acesta, care avea casa în care ne mutasem, ne-a spus că se certase destul de rău cu cei care locuiseră în trecut acolo. Și chiar intuia oarecum cine fusese în stare de așa ceva. Pură răzbunare, pentru că îl dăduse afară din casă. Însă, chiar și așa, unii români au o imaginație bolnavă. Mie nu mi-ar fi trecut prin minte niciodată să fac astfel de lucruri. Să pui bucăți de pui în spatele caloriferelor, la țevi și prin locuri ascunse… chiar este o idee bolnavă.”

Bogdan, 32 de ani

————————————–

 

În casă cu… viermii

Ceea a urmat pentru toți cei care suportaseră un miros extrem de greu aproape o săptămână a fost șocant și dezgustător, ne mărturisește Bogdan. „Cum am descoperit de la ce venea mirosul? A fost destul de urât. Una dintre fete a pus un prosop pe calorifer și ca să nu cadă, l-a prins în spatele caloriferului… în acel moment, a început să curgă pur și simplu viermi pe jos. Și mulți. A țipat, ne-am speriat cu toții și apoi am scos cu un băț și mănuși tot ce era în spatele caloriferului. Și au început să cadă resturi de pui, oase și o grămadă de viermi. Iar mirosul era insuportabil. A fost momentul în care am conștientizat cu toții de unde venea duhoarea respectivă. Așa că, direct, ne-am dus și am verificat toate calorifere. Mai fuseseră două, pe hol, unde am găsit același lucru. Apoi în baie, o carcasă de pui am găsit-o sub cadă, dar în spatele măștii care acoperă cada. Practic, cel care s-a răzbunat în acest hal a scos o bucată de faianță și a pus puiul acolo, după care a acoperit locul cu placa respectivă. În bucătărie am găsit câteva bucăți de pui sub chiuvetă, printre țevi. Ne-am șocat pur și simplu. A fost groaznic, dar am făcut curat și, ușor-ușor, am scăpat și de miros”, spune tânărul din Iași.

————————————–

„În cele din urmă, tot a fost necesar să apelăm la o firmă de deratizare. Ne-am dat seama, pentru că încă mirosea, că mai sunt ascunse și alte bucăți de pui undeva în scările interioare ale casei. Cei de la firmă au venit și au ridicat câteva trepte și, într-adevăr, am mai găsit o carcasă. Atâția viermi câți am văzut atunci nu am văzut niciodată în viața mea. Practic, rămăseseră doar oasele… viermii devoraseră tot. Chiar a fost o răzbunare cumplită. O minte bolnavă și o imaginație care întrece orice limite. Cine s-ar fi gândit la așa ceva?”

Bogdan

————————————–

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!