Reacția la schimbări

Articol publicat in sectiunea Horoscop pe data 2 octombrie 2015

DSC_4020Berbec

Berbecul este un pionier, iar rostul pionierilor este să dea piept cu noul. Pe scurt, iubește tare mult schimbările, dar… mai ales dacă le provoacă el! Se mai întâmplă să se confrunte și cu schimbări impuse, care să nu-i convină. În astfel de situații, primește senin provocarea, se mobilizează rapid și pornește la atac (e genial în acțiunile de comando!). Acționează instinctiv, își integrează cu repeziciune noile coordonate ale situației și de cele mai multe ori iese în câștig.

Taur

Deși în multe privințe e demn de toată stima și respectul, Taurul este unul din cele mai conservatoare, încăpățânate și refractare la nou semne ale zodiacului. Genul „să se modifice, dar să nu se schimbe nimic”. Schimbările îl bulversează. Dacă nu are de ales și trebuie să se supună, îi ia ceva timp și efort pentru a se adapta la noile condiții. O ia încet, dar sigur, evaluează atent detaliile problemei, avantajele și dezavantajele, iar, în final, ajunge să își optimizeze șansele cu un simț practic și remarcabil și o admirabilă intuiție a oportunităților.

Gemeni

Sunt uimitori de flexibili. Fug de tiparele rigide, de încorsetările materiale, de șabloanele mentale sau de ancorele emoționale. Sunt gata de schimbare oricând, cu condiția să aibă libertate de mișcare și să le fie satisfăcută foamea de informație. Comunicativi, diplomați și plini de umor, leagă relații oriunde, fără efort. Ageri, mlădioși și inventivi, înțeleg iute datele problemei și se acomodează din mers situației. Fiind abili și mereu pe fază, ajung rar în postura de a suporta reversuri defavorizante. Dacă totuși se întâmplă, devin nervoși, nesiguri și neliniștiți. Dar se repliază în scurt timp. În fond, la ei nimic nu durează, totul e în schimbare!

Rac

În mod bizar, în ciuda proverbialelor sale rădăcini, Racul nutrește o râvnă acută de a opera schimbări. De peisaj, de destin, schimbări să fie! Îl mână mobilitatea lunară dimpreună cu inițiativa semnelor cardinale. Dar nevoia de siguranță rămâne. Ca să împace și capra și varza, a găsit o soluție ingenioasă: prefacerile planificate și controlate, menite să-i îmbunătățească viața. Redecorează, renovează, se mută într-o casă mai mare, se transferă la un job mai bănos, călătorește ș.a. Când apar modificări neplanificate, inițial e derutat și afectat. Însă ușor-ușor, își adună resursele (intuiție, tact, talent) și apoi, răbdător și tenace, își croiește drum nou către cea mai favorabilă destinație din ofertă.

Leu

Crede sincer că este făcut pentru reușită (iar astrologii, cu adâncă plecăciune, îl aprobă unanim). Are aspirații înalte, își fixează baremuri pretențioase. Nu urmărește schimbarea de dragul schimbării, dar ca să ajungă unde își propune este musai să treacă printr-o suită de prefaceri. Pozitive, bineînțeles, nu concepe altfel! Se adaptează la mai bine în mod firesc, convins că merită. Așteaptă felicitările și aplauzele, după care își vede de treabă cu aceeași ambiție. Dacă în mod absolut accidental schimbarea nu îl avantajează, lovitura cea mai dură o primește în orgoliu. Dar se orientează numaidecât, se pune în mișcare spontan și caută să rezolve situația rapid, frontal și onorabil.

Fecioară

Despre campioana rutinei se zice că nu digeră noul, că schimbările o sperie și că ar fi făcută pentru un destin plat, fără cotituri și fantezii. Bârfe răutăcioase! Fecioara e patronată de Mercur, zeul cu aripi la picioare, „argintul viu”, și-n plus, aparține semnelor mutabile, de tranziție de la un anotimp la altul. Așa că nu se poate abține să nu își presare viața cu o mulțime de schimbări. Minore, e drept, de tipul ajustărilor, inovațiilor sau mutărilor, căci rar are curajul să inițieze modificări de fond. Obligată la transformări majore se stresează, se nevrozează, dar își bagă în priză dibăcia și inventivitatea și, chiar dacă pe parcurs se simte uneori debordată, până la urmă se descurcă!

Balanță

Are nevoie de un mediu confortabil, de afecțiune și de societate. Dar oricât de frivole ar părea nevoile ei, Balanța nu trebuie subestimată: e mult mai ambițioasă, abilă și curajoasă decât lasă să se vadă. Va iniția sau accepta toate schimbările necesare pentru a trăi așa cum dorește. Totul discret, soft, fără multă zbatere, de parcă lucrurile s-ar așeza de la sine. Cel mai adesea e sprijinită de alții. Semn mental, de aer, are o largă deschidere către informație și e la curent cu noutățile. Pricepe repede, e cooperantă, adaptabilă. Nu-i place să fie zguduită, dar nici nu se sperie ușor de necunoscut. Călcâiul lui Ahile: cuplul – aici, perspectiva surprizelor neplăcute o înspăimântă.

Scorpion

E incapabil să ducă o viață monotonă. Trăiește cu pasiune, curaj și îndârjire. La el schimbările sunt totale, adevărate transformări. Conștient sau nu, acestea au o motivație mistică: de a lua contact cu raiul și iadul, cu moartea și învierea. Cât despre schimbările neprevăzute… se pregătește din timp. Având o intuiție fenomenală și pricepându-se ca nimeni altul să vadă dincolo de aparențe, e greu să fie luat prin surprindere. Dacă, prin absurd, i se întâmplă una ca asta, va gestiona situația cu luciditate și sânge rece. Decis și focalizat, uzând de o inteligență subtilă și percutantă, poate să facă față oricărei situații.

Săgetător

Caută schimbările cu lumânarea. Firea lui neastâmpărată și zvânturatică se plictisește repede și aleargă după experiment și adrenalină. Îl incită orice activitate variată, cu multe călătorii sau care vizează un țel de anvergură. Răspunde prompt la provocări și se adaptează foarte lesne la nou. Iar pentru el noul înseamnă, de obicei, „mai bine”. Dacă o dă vreodată în bară, e doar din cauza înclinației de a-și asuma riscuri prea mari.

Capricorn

Își dorește o viață așezată, bine rânduită după scheme gândite îndelung. Reacționează prost la schimbările neașteptate. Are nevoie de timp pentru a prelucra ideile noi, ca să analizeze terenul, să fie convins că nu pășește pe nisipuri mișcătoare. Toate acțiunile lui sunt premeditate, are foarte clar în minte unde vrea să ajungă, ce dorește să obțină. Iar dacă interesul i-o cere, va purcede la schimbări cu înțelepciunea unui șahist sau a unui încercat strateg militar. Se urnește greu, dar, odată pornit, își atrage întotdeauna obiectivele.

Vărsător

Propulsat de concepții moderne, originale, îndrăznețe, consideră aberant să refuze experimentul. Dar setea neistovită de schimbare, grefată pe un teren energetic eruptiv, îl predispune la un destin discontinuu, punctat de revirimente bruște, adevărate lovituri de teatru. Unele sunt atât de reușite încât lasă anturajul fără grai, mut de admirație, față de vizionarismul lui inspirat. Altele, dezastruoase, din vina credulității entuziaste cu care se lasă atras în proiecte utopice sau în speculații fără sorți de izbândă. Avantajul lui de bază este că rămâne mereu optimist și are darul de a se adapta din mers la neprevăzut.

Pești

La o adică la ei totul poate fi schimbător… și, a propos de „sindromul relativității” descris mai sus: într-un univers în care totul e relativ, schimbarea este ceva firesc. Noul? Și el e relativ. Nu cumva e altă fațetă a ceva ce au mai trăit cândva, poate într-o altă existență?… Mulți au darul de a percepe felul cum se leagă lucrurile între ele prin fire nevăzute, iar la ei intuiția și premoniția fac parte din cotidian și stau la baza multor decizii. Concluzia logică? Așa cum sunt ei, năuci și deseori cu capul în nori, Peștii se orientează de minune și se adaptează lesne la schimbări, fără să facă… valuri!

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!