Reclama cu Tatăl Nostru nu are ce căuta în cinematografe?!

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 3 decembrie 2015

uk_copii_rugaciune

Biserica Angliei s-a declarat „dezamăgită şi uluită” după ce agenţia de publicitate care se ocupă de principalele lanţuri de cinematografe a decis să nu permită difuzarea unei reclame în care era rostită rugăciunea Tatăl nostru, scrie BBC.

Agenţia de publicitate Digital Cnema Media (DCM) a luat aceasă decize de teamă să nu ofenseze o parte a publicului, a afirmat duminica trecută Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, citat de AFP, cu toate că filmul a fost aprobat de British Board of Film Classification precum şi de Cinema Advertising Authority.

Biserica spera ca filmuleţul de 60 de secunde să fie difuzat în cinematografe înainte de Craciun, la lansarea noului episod din Războiul Stelelor.

„Cele trei lanţuri importante de cinematografe (Odeon, Cineworld și Vue), care controlează 80% din cinematografele din ţară, au refuzat să difuzeze acest material publicitar, deoarece cred că ar putea deranja sau jigni audienţa”, a indicat Biserica Anglicană într-un comunicat.

—————————————

„Mi se pare incredibil că lanțurile de cinematografe consideră nepotrivită difuzarea unui material publicitar despre rugăciune în săptămâna de dinainte de Crăciun, sărbătoarea nașterii lui Iisus Hristos.”

Liderul spiritual al anglicanilor, declarație pentru Mail on Sunday

„Unele reclame – neintenţionat sau nu – pot ofensa pe cei cu convingeri politice diferite, precum şi pe cei cu alte convingeri religioase sau atei.”

DCM

—————————————

 

Biserica Anglicană face mai mulţi bani decât McDonald’s. Ei şi?

Într-o idee asemănătoare cu ceea ce v-am relatat mai sus, într-un material în care evz.ro citează presa britanică, se arată că veniturile Bisericii anglicane sunt mai mari decât veniturile restaurantului McDonald’s din Marea Britanie. În 2013, biserica a „câştigat” £1,41 miliarde, în timp ce McDonald’s a câştigat £1,3 miliarde.

Aproape jumătate din veniturile bisericii au venit de la enoriaşi, care pun anual £700 de milioane în cutia milei, sau fac donaţii substanţiale către biserică, mai scrie în material, iar restul venitului e completat de fonduri de investiţii şi ceremonii, precum nunţi, botezuri, înmormântări, dar şi închirierea bisericii, taxe de intrare ori cadouri pe care instituţia le vinde.

Dar este ca şi cum ai compara merele cu perele. Fiecare organizaţie trebuie să aibă o administrare şi un flux al banilor. Unele organizaţii sunt mai mici, altele sunt mai mari.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!