Record pe Motor Park

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 1 iulie 2016

635 muresanPilotul arădean Robert Mureşan, singurul român care a concurat vreodată în MotoGP, la clasa 125 cmc, continuă să domine întrecerile autohtone de motociclism viteză. După ce anul trecut a devenit campionul României la clasa SuperBike 1000, arădeanul a reintrat în competiţie în acest sezon direct în etapa a doua, una pe care a câştigat-o fără emoţii duminică, pe circuitul MotorPark România. Mureşan a câştigat şi cursa de sâmbătă, una care a contat pentru Campionatul Est-European, totul în condiţii speciale.

Chiar dacă nu a mai pilotat o motocicletă de viteză din august 2015, Robi Mureşan a reuşit un nou record de circuit în varianta nouă în care se concurează acum, oprind cronometrul la 1:41.186. „Am ajuns în ultimul moment, am aşteptat să găsim o sponsorizare pentru a mă putea prezenta la cursă. Am aflat marţi că primim banii, iar joi am plecat de la Arad spre Bucureşti. Şi cu motocicleta de concurs am găsit altă variantă, nu le-am mai plătit chirie ungurilor ca anul trecut şi am decis să o cumpăr de la ei. Am pilotat pe un circuit nou, s-a turnat o nouă bretea, dar m-am acomodat destul de rapid având în vedere că vin după 9 luni de pauză. De atunci nu m-am mai urcat pe o motocicletă de viteză. Am luat locul 1 şi sâmbătă la Campionatul Est-European, locul 1 şi duminică atunci când a fost şi Est-European, dar a contat şi pentru a doua etapă de Naţional”, a spus Robert Mureşan pentru media.

Arădeanul a fost primul în cursa de duminică în care pe locul 2 a terminat Cătălin Cazacu. „Obiectivul este să devin campion naţional, să îmi apăr titlul cucerit anul trecut. Eu vreau să îmi cumpăr o motocicletă pe anul viitor cu care să merg în Campionatul Naţional în sezonul viitor, dar cu care să mă duc şi în Mondial, la Stock 1000. Mulţumesc sponsorului Pletl, familiei, fanilor şi tuturor celor care ne susţin”, a mai spus Mureşan.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!