Record pe piaţa muncii: Aproape 31 milioane de lucrători

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 14 noiembrie 2014

Numărul persoanelor care lucrează în Marea Britanie a crescut cu 694.000 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se remarcă într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Muncii şi Pensiilor (Department for Work and Pensions – DWP), care citează cifre recent comunicate de Oficiul Naţional de Statistică (ONS).

Cifra celor care lucrează în Regatul Unit creşte în medie cu 13.500 pe săptămână, susţin oficialii DWP. În consecinţă, numărul total al persoanelor încadrate în muncă a crescut cu 112.000 numai în ultimele trei luni, iar majoritatea celor aflaţi în această situaţie au un job permanent şi full-time, mai precizează acelaşi comunicat.

Aproximativ 30,8 milioane de oameni muncesc acum pe teritoriul regatului. Rata ocupării persoanelor active a ajuns la 73%, revenind la nivelul la care se afla înainte de declanşarea ultimei mari recesiuni din 2008.

În prezent, numărul persoanelor care lucrează în cadrul unor companii private din Marea Britanie este mai mare cu peste două milioane comparativ cu anul 2010.

Salariile au crescut, de asemenea, cu 1,3% în ultimul an. O creştere mai semnificativă, cifrată la 1,6 puncte procentuale, s-a înregistrat în sectorul privat, mai rezultă din datele comunicare de DWP.

„Faptul că numărul celor care sunt încadraţi în muncă este în creştere reprezintă un semnal de siguranţă la nivelul populaţiei. Tot mai mulţi oameni obţin venituri regulate şi stabile, ceea ce le permite să îşi întreţină familiile. De asemenea, s-a remarcat o creştere în ceea ce priveşte numărul tinerilor care şi-au găsit un loc de muncă. Economia continuă să se dezvolte şi viaţa oamenilor se îmbunătăţeşte”, a comentat Esther McVey, ministrul ocupării profesionale de la Londra, citat în comunicatul de presă transmis de DWP.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!