Recuperarea obiectelor pierdute în mijloacele de transport în comun

Articol publicat in sectiunea Transport pe data 28 aprilie 2014

Este cât se poate de obişnuit şi se poate întâmpla oricui să îşi uite ceva în mijloacele de transport în comun din Londra sau în taxiurile din capitala britanică. Dacă aveţi norocul ca obiectul să fie găsit de unul dintre angajaţii Transport for London (Transport pentru Londra), atunci aveți şanse mari să îl recuperaţi.

 

Biroul Obiectelor Pierdute (The Lost Property Office)

În posesia Biroului Obiectelor Pierdute (The Lost Property Office) ajung anual peste 220.000 de obiecte pierdute din toate mijloacele de transport în comun din Londra, dar şi din taxiuri (black cabs). Este important de ştiut că lucrurile pierdute în trenurile din Londra (National Rail Services) nu ajung la Biroul Obiectelor Pierdute. Potrivit TFL (Transport for London), lucrurile cele mai obişnuite care ajung la Biroul Obiectelor Pierdute sunt genţi, cărţi, haine, ochelari, telefoane, chei, portofele, aparate foto şi multe altele.

————————————–

Poate dura între 2 şi 10 zile ca obiectele pierdute să ajungă din staţiile sau garajele în care au fost găsite să fie introduse în sistemul online TFL.

————————————–

 

Formular de solicitare online (Lost property enquiry form)

Primul pas este completarea formularului online. Pe lângă detalii personale, trebuie să daţi informaţii despre data la care a fost pierdut obiectul, locul, culoarea, în ce tip de mijloc de transport l-aţi uitat, dar şi o descriere cât mai minuţioasă a obiectului, dar şi a traseului pe care îl aveaţi de urmat în ziua cu pricina. Toate acestea îi vor ajuta pe reprezentanţii TFL să diferenţieze lucrul care vă aparţine de altele ce pot fi asemănătoare.

https://www.tfl.gov.uk/tfl/contact/lostproperty/default.aspx – aici puteţi găsi formularul de solicitare a unui obiect pierdut.

————————————–

Cele mai obişnuite lucruri găsite zilnic: genţi, haine şi ochelari. 

Cele mai bizare lucruri găsite: dinţi falşi, implanturi de sân, rochii de mireasă, sicrie de recuzită.

————————————–

 

Colectarea obiectului pierdut (Collecting property)

Lucrurile pot fi revendicate de la Biroul Obiectelor Pierdute timp de până la 12 luni de la data la care au fost declarate pierdute. Odată ce angajaţii TFL au confirmat faptul că v-au găsit lucrul pierdut, acesta poate fi ridicat de la sediul unde sunt păstrate obiectele pierdute.

De asemenea, lucrurile pot fi trimise şi prin curierat, dar contra cost. Obiectelor găsite în taxiuri li se adaugă o taxă adiţională în funcţie de valoarea acestora. Aceasta fiind, de fapt, o atenţie de recunoştinţă pentru şoferul care a înapoiat obiectul găsit.

————————————–

Telefoanele mobile

În ceea ce priveşte cererile privind telefoanele mobile pierdute, veţi avea nevoie de IMEI (seria telefonului), dar şi de numărul inscripţionat pe SIM. Aceste detalii le puteţi cere de la reţeaua de telefonie mobilă cu care aveţi contract.

————————————–

 

Obiectele nerevendicate (Unclaim items)

Obiectele nerevendicate devin proprietatea TFL (Transport for London) şi pot fi scoase la licitaţie, donate sau reciclate. Toate datele personale sunt şterse din obiectele pierdute şi distruse.

 

Despre Biroul Obiectelor Pierdute

Biroul Obiectelor Pierdute a fost înfiinţat în anul 1933. De atunci şi până în prezent, peste 15 milioane de lucruri au fost găsite în mijloacele de transport în comun din Londra (autobuze, metrouri, metrouri de suprafaţă, DLR, taxiurile black cabs, telacabina – Emirates Air Line). Aproximativ 1.500 de lucruri ajung pe zi la Biroul Obiectelor Pierdute. Fiecare obiect este sortat în funcţie de categoria din care face parte şi este introdus în baza de date. Potrivit reprezentanţilor TFL, unul din patru obiecte pierdute în mijloacele de transport în comun ajunge înapoi la proprietar. În ceea ce priveşte lucrurile cu valoare mai mare, precum portofele, poşete, telefoane sau camere foto, rata de succes este de aproximativ 40%.

————————————–

Biroul Obiectelor Pierdute

Adresă: 200 Baker Street, London NW1 5RZ

Telefon: 034 3222 1234

Online: http://www.tfl.gov.uk

Orar: luni-vineri între orele 08:30-16:00

————————————–

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

O parere la “Recuperarea obiectelor pierdute în mijloacele de transport în comun”

  1. Dura Priscila Spune:

    My husband moved from Harrow Wealdstone to Watford by train to Watford Junction on November 18, 2019. He forgot a backpack. can it be recovered?

Spune-ti si tu parerea!