Recurs în cazul legat de ecusoane

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 24 octombrie 2014

555 csm bucurestiPovestea ecusoanelor nu s-a terminat, ba dimpotrivă, are un nou episod. CSM Bucureşti a făcut recurs extraordinar la Consiliul de Administraţie, forul de conducere al handbalului românesc.

CSM Bucureşti a suferit o singură înfrângere pe teren în sezon, cu HCM Baia Mare, însă ocupă abia locul 4 în Liga Naţională de handbal feminin. Echipa lui Mette Klit a rămas fără patru puncte, trei pierdute la masa verde după jocul cu SCM Craiova şi unul penalizare. Comisia de Apel a admis apelul SCM Craiova, care a contestat faptul că bucureștencele au jucat acest joc fără antrenori pe bancă. La meciul din 14 septembrie Mette Klit şi Adrian Vasile nu au avut dreptul să stea pe banca tehnică, întrucât nu au avut ecusoane.

Comisia de Competiţii a omologat rezultatul din teren, dar Comisia de Apel a schimbat decizia. Problema este contradicţia din regulamente. Prevederile Art. 19 din Regulamentul Observatorilor sunt în contradicţie cu alte paragrafe din Regulamentul de Organizare şi Desfăşurare a competiţiilor de handbal din sezonul 2014-2015.

În acest caz părerile sunt împărţite între membrii Consiliului de Administraţie. “Conform Regulamentului Observatorului, CSM trebuie să piardă cu 10-0 şi un punct penalizare”, spune unul dintre ei. “Pe raportul de joc se trec legitimaţiile, nu cartoanele. Legitimaţiile bat nişte cartoane, care pot fi furate. Regulamentul de Organizare bate întotdeauna Regulamentul Observatorilor”, spune altul. “Este o prostie să pierzi un meci din cauza lipsei unui ecuson. Se pot aplica amenzi, dar să rămâi fără 4 puncte mi se pare mult prea mult. Acesta este un mărunţiş pe lângă alte cazuri mult mai evidente”, crede un altul.

Un alt semn de întrebare când vine vorba de finalizarea acestui caz este modul în care va vota Baia Mare. Din Consiliul de Administraţie face şi directorul sportiv al campioanei, Daniel Kotecz, care are la dispoziţie un vot. HCM şi CSM sunt în luptă directă pentru locul 1 în sezonul regulat, poziţie foarte importantă în economia campionatului. Cine termină primul după 26 de etape va avea un meci în plus pe teren propriu în faza play-off-ului, în cazul în care se va ajunge la o înfruntare decisivă. HCM Baia Mare are 4 puncte după ce a câştigat meciul direct din etapa a 9-a, dar CSM Bucureşti revine pe primul loc, la golaveraj, dacă îşi recuperează punctele. Așa că este de văzut dacă se va prefera un vot strict sportiv sau dacă Baia Mare va alege să se pună încă de pe acum la adăpost, în stilul lucrurilor ciudate care vin unul după altul în handbalul românesc.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!