Rednic, dat afară

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 21 aprilie 2014

531 mircea rednicMircea Rednic a fost demis de pe banca lui Gent chiar de ziua lui, poveste care nu este o necunoscută pentru antrenorul român, care a mai păţit acelaşi lucru şi pe vremea când o pregătea pe Rapid, în urmă cu 10 ani.

Din nefericire pentru el, de data asta vina pentru această destituire pare să nu îi aparţină în totalitate. După ce a ratat intrarea în play-off-ul campionatului belgian, Rednic s-a confruntat şi cu o grevă a vestiarului, astfel că şefii clubului s-au văzut nevoiţi să renunţe la colaborare şi să caute înlocuitor pentru banca tehnică.

În cele din urmă, ruptura s-a produs, așa cum era de așteptat, dar preşedintele Ivan De Witte recunoaşte că situaţia financiară în care se află clubul momentan nu permite obţinerea de noi performanţe: 

„Construirea unui nou stadion are întotdeauna un impact asupra nivelului administrativ. Oricare club din Belgia îşi va ridica o altă arenă va avea probleme. Lille, de asemenea, a avut dificultăţi după ce şi-a făcut noul stadion. Suntem prima echipă din Belgia, în ultimii 40 de ani, care s-a mutat în casă nouă. Acum începe, însă, o nouă pagină în istoria noastră. Cu mintea proaspătă şi cu mult curaj vrem să ne pregătim de viitor şi să obţinem noi succese. La acest club vor veni şi rezultatele”, a spus el.

Ghelamco Arena, stadionul de 5 stele care a devenit din vara anului trecut noua casă a echipei K.A.A Gent, a costat aproximativ 75 milioane de euro. El dispune de 20.000 de locuri, dar capacitatea sa poate fi mărită până la 30.000 de locuri. Stadionul este gândit într-un mod ecologic, astfel că acoperişul este compus din celule fotovoltaice care captează energia solară, iar apa de ploaie este stocată şi reutilizată.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!