Reducere drastică a populației apte de muncă

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 12 noiembrie 2015

Populația aptă de muncă se va reduce cu 44% până în anul 2060, ajungând la aproximativ 7,51 milioane de persoane, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

„Până în anul 2060, populația în vârstă de muncă (15-64 ani) se va reduce cu 44%, ajungând la aproximativ 7,5 milioane de persoane. Scăderea populației de 15-64 ani va fi moderată până în anul 2030 și mai accentuată spre sfârșitul orizontului de proiectare (anul 2060), principalul factor al acestei evoluții fiind scăderea naturală a populației”, precizează INS, potrivit Ziare.com.

Populația de 15-64 ani va înregistra o scădere în toate regiunile țării. Până în anul 2060 este anticipată o diminuare mai accentuată a populației în regiunile Sud-Muntenia (cu aproape 1,1 milioane locuitori) și Sud-Vest Oltenia (cu aproximativ 0,82 milioane de locuitori locuitori). Diminuări ale populației între 0,60 milioane de persoane și 0,69 milioane de persoane se vor mai înregistra în regiunile Centru, Nord-Est și Nord-Vest.

Regiunile Sud-Vest Oltenia și Vest vor continua să se încadreze, în anul 2060, în grupul celor cu cel mai mic număr al populației adulte în vârstă de muncă (15-64 ani), la polul opus menținându-se regiunile Nord-Est, Nord-Vest și București-Ilfov.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

O parere la “Reducere drastică a populației apte de muncă”

  1. Cornel is saying something Spune:

    Nu cred in statistica asta. E o prognoza bazata pe cifrele inregistrate in ultimii ani. Dar lucrurile nu sunt statice; pana in 2060 in Romania se pot schimba foarte multe; ar putea, spre exemplu, sa ne fie tara invadata de foarte multi imigranti, asa cum se intampla acum in tarile mai dezvoltate din Occident.

    Mergand pe principiul aplicat la statistica prezentata in articol, daca ar fi sa intindem prognoza pana in anul 2160, probabil ca in Romania n-ar mai fi picior de om sau, ma rog, poate or mai ramane niste batrani cu pensiile neplatite la timp…

Spune-ti si tu parerea!