Reexaminarea Legii reducerii CAS, respinsă

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 28 august 2014

Senatorii au respins, luni după-amiază, cererea de reexaminare a Legii privind reducerea CAS, după ce, anterior, și parlamentarii din comisia de buget-finanțe au votat același lucru. Reprezentanții PDL și PNL au plecat din plenul Senatului, unde au avut loc dezbateri și s-a votat, transmite Realitatea TV.

S-au înregistrat 96 de voturi pentru respingerea cererii de reexaminare a legii, o abținere și două voturi împotrivă. Astfel, senatorii liberali și democrat-liberali, cu toate că au părăsit sala, nu au votat împotriva respingerii. Potrivit sursei citate, aceștia au fost nemulțumiți că nu au fost lăsați să-și explice votul și să îi pună întrebări ministrului finanțelor, Ioana Petrescu.

Luni după-amiază, Senatul fusese convocat în ședință extraordinară pentru a analiza cererea de reexaminare a Legii privind reducerea CAS, în urma solicitării președintelui Traian Băsescu. Pe 14 august, șeful statului i-a acuzat pe liderii PSD, PNL și PDL că sunt „iresponsabili și mincinoși” pentru că susțin reducerea CAS în condițiile în care nu există resursele financiare necesare, costurile urmând să fie suportate de români. Traian Băsescu a afirmat că și el dorește reducerea CAS, dar a adăugat că „rectificarea ne arată că nu sunt resurse nici măcar pentru 2014”, pentru că ultima rectificare bugetară a fost una negativă.

Pe 23 iulie, președintele Traian Băsescu a retrimis la Parlament legea privind reducerea CAS, cerându-i astfel președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să reexamineze Legea pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Cu doar câteva zile înainte de retrimiterea legii în Parlament, premierul Victor Ponta afirmase că reducerea CAS va intra în vigoare pe 1 octombrie.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!