Referendum privind aderarea României la Zona Euro?

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 5 iunie 2015

Guvernul va organiza un referendum cu privire la aderarea României la Zona Euro, dacă se va impune din punct de vedere politic, a declarat premierul Victor Ponta, precizând că termenul obiectivului rămâne 1 iulie 2019, când România va prelua președinția Uniunii Europene.

Afirmația prim-ministrului a venit ca răspuns la o întrebare a presei, după ce a prezentat în Camera Deputaților situația economică a țării, reprezentanții presei dorind să afle dacă Guvernul ia în calcul organizarea unui referendum în ceea ce privește aderarea României la Zona Euro.

Premierul a arătat că în discuțiile avute săptămâna trecută cu președintele Klaus Iohannis, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și cu ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, nu a fost abordată o astfel de variantă, dar a apreciat că este o idee bună.

„În final, dacă se va considera din punct de vedere politic să facem și un referendum pentru asta… uite, nu m-am gândit în acest moment la asta, dar nu știu dacă e o idee rea, e o idee bună”, a spus Ponta. Acesta a mai menționat că președintele va avea, în viitor, discuții și cu reprezentanți ai Parlamentului, sindicatelor și patronatelor.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!