Reforma pensiilor: Pensii mai mari pentru self-employed

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 21 noiembrie 2014

Cea mai importantă reformă a sistemului de pensii din Marea Britanie, menită să ofere pensii de bază echitabile celor care au lucrat ca self-employed (pe cont propriu), femeilor casnice sau persoanelor care au avut venituri mici, va începe peste 500 de zile. Ministerul Muncii și Pensiilor (Department for Work and Pensions – DWP) a lansat cu această ocazie, începând din 18 noiembrie, o campanie publică pentru informarea populației despre schimbările care vor fi introduse în acest sens.

 

Minimum £150 / săptămână

Orice pensionar din Regatul Unit care a muncit 35 de ani și și-a plătit contribuțiile către statul britanic va beneficia de o pensie în valoare de cel puțin 150 de lire sterline pe săptămână, începând din luna aprilie a anului 2016, anunță guvernanții de la Londra. Ei promit, de asemenea, alte modificări importante în sistemul de pensii, inclusiv pentru persoanele mai în vârstă, care se apropie deja de vârsta pensionării.

Cei care au lucrat ani de zile în baza statutului de self-employed vor fi principalii beneficiari ai reformei pensiilor. Inegalitățile din trecut vor fi eliminate, se susține în comunicatul transmis de DWP, făcându-se referire în mod special la femei în vârstă și alte categorii de lucrători cu venituri mici.

Aproximativ 650.000 de persoane de sex feminin aflate la vârsta pensiei vor simți creșterea veniturilor lor în următorii 10 ani, mai precizează reprezentanții Ministerului Muncii și Pensiilor.

 

Your Pension, Your Future

Campania de informare referitoare la reforma sistemului de pensii din Marea Britanie a fost lansată în 18 noiembrie de către secretarul de stat DWP Iain Duncat Smith, respectiv de ministrul pensiilor Steve Webb. Ei au subliniat că locuitorii Regatului Unit trebuie să înțeleagă că este vorba de o reformă istorică prin care valoarea pensiei de bază oferită de stat va fi echilibrată, oferind oamenilor securitate economică și tihnă celor vârstnici.

Cei doi miniștrii s-au adresat în mod special persoanelor care au depășit vârsta de 55 de ani, îndemnându-i să se informeze asupra schimbărilor ce urmează să aibă loc.

Campania a fost lansată marți, 18 noiembrie, și se va derula pe toate canalele de informare sub titulatura „Pensia ta, viitorul tău” (Your Pension, Your Future).

Lansarea campaniei coincide cu publicarea rezultatelor unui studiu care arată că 38% dintre britanici evită să se gândească la pensie, în timp ce 42% din populația Marii Britanii consideră că nu este suficient de bine informată în acest sens.

 

Promisiunile guvernanților

„Reforma pensiilor care va demara din aprilie 2016 va aduce o simplificare a sistemului de pensii, propunând pentru prima dată după zeci de ani o pensie de bază echitabilă oferită de stat. Oamenii vor afla astfel că există un sistem solid pe care se pot baza pentru a-și agonisi banii destinați pensiei. Este vorba de o schimbare fundamentală”, a declarat Steve Webb, ministrul pensiilor.

„Introducerea unei noi formule pentru pensia de bază asigurată de stat reprezintă poate una dintre cele mai îndrăznețe reforme ale actualului guvern; pentru că aceasta va oferi pensionarilor siguranță și va elimina inegalitățile care se răsfrângeau asupra femeilor, persoanelor self-employed și asupra celor cu venituri mici”, a comentat și Iain Duncan Smith, deținătorul portofoliului muncii și pensiilor în guvernul Cameron. 

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!