Refuzaţi la pariurile sportive pentru că tot câştigă

Articol publicat in sectiunea Timp liber, UK la bani mărunţi pe data 24 octombrie 2015

Într-un material BBC se prezintă situaţia mai multor pariori ale căror conturi la diverse case de pariuri au fost închise. Motivul: sunt prea buni la ceea ce fac şi aduc pierderi caselor de pariuri.

Poziţia caselor de pariuri este aceea că restricţionează activitatea unori clienţi minoritari pentru a se asigura că oferă şanse bune de câştig tuturor jucătorilor.

Neil Smith, un profesor din Yorkshire, declară celor de la BBC că a avut de-a lungul timpului aproximativ 450 de conturi online pe care casele de pariuri le-au închis. Una dintre case, explică acesta, l-a lăsat să mai parieze doar 10p pe un cal cu cota 4/1. Explicaţia pe care o primeşte sună cam aşa:

—————————————

„Ne pare rău, însă specialiştii noştri consideră că stilul dumneavoastră de joc nu este profitabil pentru noi, iar noi ţinem o afacere.”

—————————————

Criticii cer ca autorităţile care supraveghează această industrie în Marea Britanie să oblige casele de pariuri să accepte toate pariurile, însă cu stabilirea unei limite, lucru care s-a implementat deja în Australia. Acolo, toţi participanţii la pariurile sportive sunt notificaţi că există restricţii care pot fi impuse.

Peter Ling, care conduce Secret Betting Club, un serviciu care promite că te face un parior mai performant, spune că, mai nou, casele de pariuri folosesc programe IT ce identifică pariorii care ştiu să joace:

—————————————

„Acum cinci ani, trebuia să câştigi sume substanţiale ca să ţi se impună restricţii, însă astăzi e o situaţie prea des întâlnită. Astfel că şi cei care joacă ocazional şi au oarecare succes se trezesc că sunt restricţionaţi.”

—————————————

Într-un sondaj cu 850 de pariori, jumătate din cei care au fost restricţionaţi spun că pariul le-a fost limitat la doar câteva lire, iar cealaltă jumătate spun că li s-a închis contul.

Restricţiile nu sunt doar online, ci şi la casele de pariuri de pe high street, chiar dacă aici lucrurile merg mai greu. Cel mai des, casierul care îşi cunoaşte clienţii îi va restricţiona sau chiar bloca de la a paria pe cei care ştiu prea bine ce fac.

Paddy Power declară celor de la BBC că îşi calculează şi ei riscul financiar ca orice altă afacere şi că verifică şi restricţionează în mod regulat.

Un purtător de cuvânt al Paddy Power a spus:

—————————————

„Dacă suntem pregătiţi să pierdem, să zicem, £2 milioane la un eveniment sportiv, am prefera mai degrabă să pierdem câte £2.000 în faţa a 1.000 de clienţi diferiţi decât să pierdem întreaga sumă în faţa unui singur jucător.”

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!