Regim special în ţară pentru şoferii de maşini cu volan pe dreapta?

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 25 martie 2016

volan-dreapta-interdictii-romania

Potrivit unui proiect de lege aflat în dezbaterea senatorilor din comisia de transporturi, şoferul unei maşini cu volanul pe dreapta ar trebui să aibă permis de conducere obţinut într-o ţară cu circulaţie pe partea stângă, precum Marea Britanie, Irlanda şi altele.

Nerespectarea condiţiilor va atrage invalidarea dreptului de a conduce, scrie libertatea.ro. De altfel, chiar şi cu un permis britanic (sau din altă ţară unde se circulă pe partea stângă), şoferului i s-ar cere în plus să parcurgă 20 de ore de conducere la o şcoală de şoferi la volanul unei maşini cu volan pe dreapta, pentru a se adapta cât mai bine traficului.

Montarea unor oglinzi periscopice ar deveni, de asemenea, obligatorie.

În prezent, singura condiţie impusă de legislaţia din România pentru omologarea unei maşini cu volan pe dreapta este ca fasciculul luminos să fie mutat de pe stânga pe dreapta.

Motivaţia acestui proiect de lege o reprezintă statistica accidentelor din România în care o maşină cu volanul pe dreapta a fost implicată. În majoritatea accidentelor de acest tip, vinovatul a fost şoferul care conducea maşina care avea volanul pe dreapta.

În cazul nerespectării celor trei condiţii, şoferul va fi sancţionat cu o amendă de 800 de lei şi i se va ridica certificatul de înmatriculare.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

O parere la “Regim special în ţară pentru şoferii de maşini cu volan pe dreapta?”

  1. Vihodita cornel Spune:

    Am optinut pe drept carnetul de conducere an romania cu 18 ani in urma si am condus ultimi 9 ani atat an cypru cat si in marea britanie am schimbat permisul plasticat romanesc an cypru si nu a fost nevoie de nu stiu ce cursuri de initiere.am venit an romania si am solicitat din nou schimbarea acestuia.am intampinat birocratia.am plecat cu o bucata de hartie pliata in 3 cu poza mea pe ea.asa arata permisul cypriot.am ajuns in anglia si am cerut schimbarea acestuia dupa 6 luni de condus aici cu masina inmatriculata in cipru .nu am avut nici o problema.am experienta de conducere pe ambele sensuri indiferent de pozitia volanului.cu toate astea guvernantii nostri nu pot accepta ca tara pe care o conduc are oameni capapili pe care iau dezamagit si au luat drumul tarilor straine .acolo unde munca le este rasplatita si sant apreciati pentru capacitatea romanilor de a se descurca cu usurinta in multa domenii de activitate si meserii fara a pierde zeci de ani prin scoli si licee care sant cu greu suportate de saracii parinti.si cu toatr acestea spuse ……guvernantii nostri in loc sa ne atraga cu fapte de dezvoltare si activitati in tara noastra !!! Ei nu stiu cum sa puna alte taxe si conditii cetateanului contribuabil la bunastarea lor.nu a noastra.si nu vor sa simplifice regulile de optinere a multor documente si reguli.mu fac decat sa faca o birocratie si mai nenorocita si greoaie.de ajunge romanul nostru sa prefere strainatatea si regulile simple si directe.fata articole care se bat cap an cap unele permit altele nu aceeasi fapta.de aceea frumusetea moastra de tara se duce de rapa.si se risipeste din ce in ce mai mult mencrederea cetateanului ca va fi mai bine.!!!!

Spune-ti si tu parerea!