„Regina hoților” în Paris. Teama turiștilor britanici

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 13 septembrie 2015

O româncă în vârstă de 35 de ani este judecată de un tribunal din Paris după ce a furat peste 700.000 de euro de la turiștii care vizitau capitala Franței.

Infractoarea supranumită „Regina hoților” conducea o bandă de aproximativ 15 persoane care jefuia turiști, mulți dintre ei britanici, în punctele pline de vizitatori din Paris.

Alături de ea este judecată și o „colegă” de-a sa, zisă Cinca. La ultimul termen, a fost audiat un agent de securitate de la Versailles, acuzat că ar fi complice și că închidea ochii la potlogăriile românilor, în schimbul unei mite substanțiale. Potrivit instanței, acesta încasase de la infractori 10.000 de euro pentru a-i lăsa să își facă treaba. Acesta a spus în fața instanței că fusese amenințat cu moartea, motiv pentru care a acceptat să coopereze cu bandiții.

Perioada în care au operat cele două infractoare se întinde pe opt ani, între 2005 și 2013, suma pe care se presupune că au strâns-o fiind de peste 700.000 de euro. Hoții se dădeau drept turiști care își făceau selfie-uri în jurul obiectivelor turistice din Paris, precum Turnul Eiffel, Orsay, Muzeul Louvre și Palatul Versailles. Se lucra în grupuri de câte trei persoane: una distrăgea atenția, alta ținea de șase, iar cea de-a treia fura de la turiști.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!