Reguli mai dure în UK pentru şoferii care vorbesc la telefon

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Auto, Diaspora pe data 4 martie 2016

uk-sofer-la-telefon

Autorităţile britanice, în încercarea lor de a-i forţa pe şoferi să nu mai folosească mobilul când se află la volan, s-au gândit să mărească atât valoarea amenzii cât şi numărul de puncte de penalizare, de până la şase per abatere.

Dacă în 2013 amenda pentru vorbitul la telefon la volan s-a mărit de la £60 la £100, iată că, potrivit autoexpress.co.uk, guvernul urmăreşte să ridice din nou cuantumul acestei amenzi, la £150. Pe lângă asta şi poate mai dureros pentru unii şoferi, guvernul intenţionează să mărească şi numărul de puncte de penalizare date în urma unei astfel de abateri, la 4 puncte pentru majoritatea şoferilor, respectiv la 6 puncte pentru şoferii de tiruri.

 

trimiteri-sus-4

Acrobaţie la parcări, în UK

Contestaţi cu succes amenzile pentru parcarea neregulamentară

Amenzile de circulaţie luate în străinătate se vor plăti!

Şoferi! Atenţie la penalizările introduse recent!

trimiteri-jos-4

 

Până acum, şoferii primeau 3 puncte de penalizare, ceea ce însemna că îşi puteau pierde permisul după 4 abateri. Acum însă, şoferii vor rămâne fără carnet după doar 3 abateri, iar tiriştii au de pierdut deja la a doua abatere!

Există inclusiv o propunere ca nu numai tiriştii să primească 6 puncte de penalizare per abatere, ci şi alţi şoferi care depind de permisul de conducere pentru a-şi desfăşura activitatea, precum şoferii care fac livrări şi alţii. Conform studiilor, şoferii au tendinţa de a se conforma mai ales atunci când riscă să-şi piardă temporar permisul de conducere şi mai puţin atunci când doar au de achitat o amendă.

Consultările la aceste propuneri se vor finaliza pe 16 martie 2016.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!