Reguli noi in ceea ce priveste bacsisurile si salariile

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii pe data 30 noiembrie 2009

Folosirea bacsisurilor pentru a asigura personalului angajat un nivel minim al salariilor a devenit o ilegalitate din luna octombrie a acestui an.

 

O problema de baza a echitatii

Din octombrie, angajatorii nu se mai pot folosi de bacsisurile lasate de clienti pentru a asigura personalului un nivel minim al salarizarii.

La ora actuala National Minimum Wage (salariul national minim) este:

– 5.73 lire pe ora pentru adulti;

– 4.77 lire pe ora pentru cei cu varste intre 18-21 ani;

– 3.53 lire pe ora pentru cei cu varste de 16-17 ani.

Modificarea a fost intentionata pentru a le asigura miilor de angati un salariu echitabil pentru munca depusa, pentru a asigura acestora un nivel adecvat al posibilitatii de dezvoltare si pentru a spori increderea consumatorilor in faptul ca bacsisul lor va fi cu adevarat util.

Ministrul Relatiilor de Munca (Employment Relations), Pat McFadden, a declarat: „Cand oamenii lasa un bacsis pentru personal, in restaurant sau oriunde altundeva, ei au dreptul sa stie ca acesta nu va fi folosit pentru oferirea unui salariu minim. De asemenea, este foarte important si pentru angajati sa dispuna de un nivel al salariului lor. Este un nivel de baza al echitatii. Nu credem ca angajatii ar trebui sa ajunga in situatia de a folosi bacsisurile ca modalitate de a primi salariul minim. Exista si planuri de a introduce un nou cod de buna practica in industrie, pentru a face bacsisul si mai clar pentru consumatori.”


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!