Reguli stricte pentru farmaciile online

Articol publicat in sectiunea Social pe data 26 februarie 2016

Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților a dat raport de adoptare unui proiect de lege care prevede obligativitatea farmaciilor de a se acredita la Ministerul Sănătății pentru a putea vinde medicamente în mediul online, altfel riscând amenzi de până la 20.000 de lei sau chiar închiderea, relatează News.ro.

Proiectul a fost inițiat de un grup de 31 de senatori și deputați PSD, PNL, ALDE și ai minorităților și a fost, în luna noiembrie 2015, respins de Senat, deși Guvernul a transmis un punct de vedere pozitiv, cu amendamente. În Camera Deputaților, membrii Comisiei pentru Sănătate au reluat discuțiile, dorind să adopte, cu modificări, acest proiect de lege.

În forma care a trecut, marți, de Comisia pentru sănătate, farmaciile vor trebui să se acrediteze la Ministerul Sănătății pentru a putea comercializa medicamente în mediul online, fiind vorba despre o procedură separată de cea a acreditării pentru vânzarea în unități farmaceutice. Încălcarea prevederilor acestei legi reprezintă contravenții, potrivit inițiativei, și se pedepsește cu amenzi de la 10.000 la 20.000 de lei, precum și cu suspendarea activității.

Mai mult, la propunerea Ministerului Sănătății, vor fi aplicate și amenzi de la 30.000 la 50.000 de lei și pentru deținerea sau eliberarea în farmacii, în mediul online, a unor medicamente interzise.

Legea urmează să fie dezbătută și în plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!