Remus Truică și Dan Andronic, duși la DNA

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 11 decembrie 2015

Remus Truica_Dan Andronic

Omul de afaceri Remus Truică și jurnalistul Dan Andronic, acționar majoritar la Evenimentul Zilei și Capital, au fost săltați de mascați, miercuri după-amiază, și duși cu duba la DNA Brașov, într-un nou dosar de corupție privind retrocedări ilegale de terenuri, anunță presa de la București. Și numele prințului Paul a apărut în dosarul DNA a lui Truică, însă în drum spre procurori i s-a făcut rău și a ajuns la spital.

Remus Truică și Dan Andronic au fost ridicați de procurori după ce DNA a făcut percheziții în locuințele acestora, transmite Realitatea TV. Dosarul de corupție se referă la 47 de hectare de pădure și de teren obținute în condiții suspecte de prințul Paul după ce au fost retrocedate, potrivit Digi 24. Televiziunile de știri anunțau, la sfârșitul lunii noiembrie, că terenurile ar fi fost primite de prințul Paul în anul 2006, în Snagov. O mare parte din acele hectare ar fi fost vândută către omul de afaceri Remus Truică.

Într-un comunicat de presă al instituției anticorupție se arată că „procurori din cadrul DNA, Serviciul Teritorial Brașov, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2006-2015”, astfel că, miercuri, „ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în nouă locații situate în municipiul București și județul Ilfov, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”.

Prințul Paul a ajuns la spital, miercuri, după ce i s-a făcut rău înainte de a ajunge la DNA Brașov, fiind vizat într-un dosar privind retrocedări ilegale. Prințul era în drum spre Brașov, unde urma să fie audiat la sediul instituției anticorupție, însă a ajuns la spital, relatează România TV, în timp ce Ziarul Incomod scrie că prințul ar fi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Ploiești. TVR îl citează pe purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Andrei Ilinca, acesta menționând că prințul Paul a fost internat pe secția de cardiologie, după ce a fost consultat.

În luna octombrie 2014, prințul Paul și prințesa Lia au fost la audieri la DNA, într-un dosar privind retrocedările ilegale, în care este implicat, printre alții, și fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc. DNA anunța, la acea vreme, că Hrebenciuc și alți inculpați le-au promis prințului Paul și prințesei Lia intervenții pe lângă autorități pentru ca cei doi să obțină și mai multe terenuri, în schimbul unor foloase materiale.

 

Fostul consilier al lui Tăriceanu, audiat la DNA

Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu-Tăriceanu, a fost luat cu mandat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat la sediul DNA Brașov, au declarat surse judiciare. Potrivit surselor citate, Marcovici ar fi implicat în dosarul lui Remus Truică, iar prejudiciul estimat s-ar ridica la 136 milioane euro. De asemenea, conform surselor citate, cu mandat ar fi fost luat și Claudiu Lucian Mateescu, director general Impact.

DNA a anunțat miercuri că procurorii efectuează nouă percheziții în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar privind fapte de corupție comise în perioada 2006-2015.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!