Renault conditioneaza de infrastructura noile proiecte

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 24 februarie 2014

renault 2Renault nu vrea sa paraseasca Romania, unde a investit peste doua miliarde de euro, dar evolutia infrastructurii este determinanta pentru proiectele viitoare, a anuntat grupul francez, dupa ce presedintele Traian Basescu a sustinut ca nefinalizarea Coridorului IV va duce la pierderea asamblarii de la Pitesti.

„Renault nu are intentia sa paraseasca Romania. Romania este o tara importanta pentru Renault. Renault a investit peste 2 miliarde de euro pentru modernizarea aparatului industrial, dezvoltarea gamei de produse si pentru crearea in Romania a unui lant complet de constructie a unei masini: de la design, inginerie, fabricatie, vanzare si post-vanzare. In fiecare zi, 350 de camioane ale Dacia si ale furnizorilor nostri parcurg traseul Pitesti-Arad. Prioritatea noastra pentru 2014 este relansarea pietei auto de vehicule noi din Romania. Evolutia infrastructurii, care permite reducerea intarzierilor de livrare, va fi determinanta pentru proiectele noastre viitoare”, a precizat, pentru Mediafax, Directia Comunicare Renault Romania.

Presedintele Traian Basescu a declarat recent, intr-o emisiune de televiziune, ca nefinalizarea Coridorului IV paneuropean de transport va duce la pierderea asamblarii de la Pitesti, la uzinele Dacia, care deja extinde uzina din Maroc.

„Eu va pot spune ca in mine Guvernul va avea un adversar total pentru o astfel de abordare. Romania, daca nu se conecteaza integral cu Coridorul IV la sistemele rutiere europene, este o tara care ramane enorm in urma”, a declarat el, potrivit Mediafax.

Basescu a spus ca Romania va pierde foarte multe investitii daca nu finalizeaza Coridorul IV, iar Dacia este ceva „sigur”.

„Este sigur ca se va pierde asamblarea de la Pitesti, la uzinele Dacia, pentru ca deja la Tanger sunt capacitati de preluare existente. S-a trecut la faza a doua de extindere a capacitatii uzinei Dacia din Maroc. Acolo pui masina direct in vapor, este portul la cativa kilometri de fabrica, nu ca in Romania, unde Guvernul poate gandi sa dea prioritatea la Bucuresti-Alexandria decat la Pitesti-Sibiu”, a mai spus Traian Basescu.

In replica, premierul Victor Ponta a declarat ca afirmatia presedintelui potrivit caruia nefinalizarea Coridorului IV paneuropean va duce la pierderea asamblarii Dacia la Pitesti reprezinta o „inconstienta sinistra, o tampenie”, adaugand ca a fost asigurat chiar de seful grupului Renault de continuarea investitiei.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!