Renunțarea la anticoncepționale și urmările ei

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 12 decembrie 2014

În momentul în care femeile decid să renunțe la anticoncepționale, organismul lor poate să sufere diverse simptome destul de neplăcute, care pot crea disconfort.

Acest lucru se întâmplă din cauză că organismul suferă o serie de dereglări mai ales din punct de vedere hormonal și încearcă să reacționeze la lipsa substanțelor din anticoncepționale.

Așadar, iată ce schimbări majore suferă corpul unei femei care renunță la anticoncepționale:

 

Dureri abdominale puternice și menstruație neregulată

Aceste simptome apar la foarte scurt timp după ce femeia renunță să ia anticoncepționale. Acestea, în marea lor majoritate, au și rolul de a bloca aceste simptome când sunt luate.

 

Slăbit rapid

Din cauza faptului că unele pastile anticoncepționale favorizează retenția de apă în corp, în momentul în care renunțați la ele este posibil să aveți impresia că slăbiți brusc. De fapt, tot ceea ce se întâmplă este că eliminați apa acumulată de organism, așa că nu este cazul să vă impacientați.

 

Micșorarea sânilor

Anticoncepționalele au în compoziție estrogen și progesteron, compuși care duc la mărirea sânilor în perioada administrării lor. Odată ce este încetat tratamentul, sânii revin la forma normală.

 

Creșterea libidoului

Anticoncepționalele au ca efect advers scăderea libidoului, așa că în momentul în care administrarea lor încetează și hormonii sunt „în flăcări” este foarte posibil să aveți poftă mult mai multă de sex.

 

Apariția acneei

Datorită compușilor lor, anticoncepționalele au rolul de a menține și erupțiile cutanate sub control. Acest lucru se întâmplă din cauză că pastilele contraceptive scad nivelul de testosteron din organism, hormon asociat cu apariția coșurilor. Astfel, dacă nu mai sunt administrate anticoncepționale, este posibil să apară acneea.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!