Renzi: „Comunitatea românilor, cea mai integrată din Italia”

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 1 mai 2015

Românii din Italia reprezintă cea mai integrată comunitate, a declarat, în cadrul unei întrevederi cu președintele român Klaus Iohannis, premierul italian Matteo Renzi, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost primit, marți, în cea de-a doua zi a vizitei oficiale pe care a efectuat-o la Roma, la Palatul Chigi, de președintele Consiliului de Miniștri, Matteo Renzi.

Românii alcătuiesc „cea mai bine integrată comunitate din Italia”, a apreciat premierul Matteo Renzi, în discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, potrivit surselor oficiale citate. În plus, românii din Italia contribuie cu peste 1% din PIB la dezvoltarea acestei țări.

Este foarte importantă și prezența comunității italienești în România, au mai precizat sursele citate, dar și a investitorilor italieni în țara noastră, în special a IMM-urilor.

În Italia se află, potrivit surselor citate, peste un milion de români care trăiesc și lucrează.

Luni, în cadrul unei întrevederi pe care Iohannis a avut cu președintele italian Sergio Mattarella, a fost menționată, printre altele, importanța comunității românești din Italia și a celei italiene din România ca punte solidă de legătură și cooperare între cele două țări.

Președintele Sergio Mattarella a ținut să precizeze în mod deosebit contribuția însemnată a românilor din Italia la dezvoltarea economică a țării.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!