Re>Patriot, un proiect de repatriere prin antreprenoriat pentru românii din diaspora

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 17 noiembrie 2015

uk_re-patriot-conferinta

Trăiți în străinătate, dar vă doriți să deschideți o afacere în România? Acum este momentul! Re>Patriot își propune să atragă românii plecați în străinătate înapoi acasă pentru a deschide o afacere! Re>Patriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat adresat românilor din diaspora, lansat de Romanian Business Leaders – www.rbls.ro, o asociație care reunește antreprenori și lideri din mediul de afaceri românesc.

Re>Patriot își propune să susțină românii care doresc să revină în țară cu informații și consiliere pentru acces rapid la oportunitățile din România. Pentru că, în egală măsură, România are nevoie de expertiza și experiența lor.

Proiectul se adresează, în același timp, și românilor care sunt de mult timp în străinătate și doresc să rămână acolo, dar sunt interesați să pornească o afacere în țară, transferând astfel în România bunele practici dobândite în străinătate. Programul a debutat cu o campanie de informare şi două conferinţe la Torino și Milano. Urmează o conferință la Londra pe 18 septembrie 2015.

—————————————

„Problemele pe care dorim să le rezolvăm sunt accesul limitat la informațiile privind oportunitățile de dezvoltare a unei afaceri în România și lipsa de încredere în posibilitatea de a avea succes ca om de afaceri corect. Punem la dispoziție o echipă dedicată, informații despre finanțări și idei de afaceri, resurse și oportunități care să ne ajute să construim împreună o rețea de mentorat si networking. Spiritul antreprenorial din rândul românilor care trăiesc în străinătate poate avea un rol important în dezvoltarea economiei românești, crearea unor noi locuri de muncă, creșterea inovației, precum și în crearea unor rețele de afaceri transnaționale. Cunoștințele acumulate din mediii politice, economice, culturale diferite față de România, conexiunile personale și abilitățile lingvistice, experiența și puterea de muncă pot da membrilor diasporei un avantaj competitiv semnificativ pentru intrarea pe piața de business din România. Întoarcerea în țară a românilor din diaspora, a celor care au plecat în căutarea oportunităților și pentru o viață mai bună, ar produce o creștere economică de peste 5% anual. Avem nevoie de principii sănătoase, de o atitudine occidentală în fața muncii și de curaj pentru a aduce România acolo unde îi este locul! Hai acasă!”

 Sursa www.repatriot.ro

—————————————

Mai multe detalii, dar și imagini despre proiectul de repatriere prin antreprenoriat adresat românilor din diaspora le găsiți pe www.repatriot.ro.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!