Reprezentantul SUA la București, discuții cu liderii CNSAS

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 9 octombrie 2014

O delegație condusă de Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA la București, a discutat, vineri cu reprezentanți ai Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Discuțiile au avut loc la sediul instituției. Delegația americană a fost primită de președintele CNSAS, Dragoș Petrescu, alături de care au mai fost prezenți Florin Abraham, Florian Bichir, Claudiu Secașiu și Dinu Zamfirescu, membri ai Colegiului CNSAS, se arată într-un comunicat remis ziare.com.

„Discuțiile au avut ca obiect activitatea desfășurată de CNSAS și rolul important al instituției în procesul de consolidare democratică din România”, se mai precizează în comunicatul citat.

Dean Thompson s-a întâlnit recent și cu președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecătorul Livia Stanciu. De asemenea, oficialul american a purtat discuții cu premierul Victor Ponta, candidat al PSD la președinție, și cu Klaus Iohannis, prezidențiabilul ACL.

Joia trecută, însărcinatul cu afaceri al SUA la București, a participat, la Palatul Parlamentului, la inaugurarea expoziției NATO în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!