Reşedinţa lui Ceauşescu, scoasă la vânzare

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 5 mai 2014

Palatul Primăverii, reşedinţa lui Nicolae Ceauşescu în perioada în care acesta a fost şef al statului, va fi scos din baza de protocol şi oferit la vânzare de către RA-APPS, cu argumentul că nu mai este folosit decât de 3-4 delegaţii oficiale pe an, iar costul unei eventuale chirii ar fi foarte mare.

În aceste condiţii, conform unui document obţinut de Mediafax, clădirea, aflată pe Bulevardul Primăverii din Bucureşti, va fi trecută din domeniul public în cel privat al statului şi oferită la vânzare. Palatul Primăverii dispune de un teren aferent rămas de 14.830 metri pătraţi.

Conform datelor istorice, Palatul Primăverii a fost proiectat de arhitectul Cezar Lăzărescu în 1964-1965 după indicaţiile soţilor Ceauşescu, iar Elena Ceauşescu s-a ocupat personal de alegerea candelabrelor şi a mozaicurilor, având piscină, solar şi saună. După revoluţia din 1989, la tv au fost prezentate imagini din clădire, în care soţii Ceauşescu locuiseră în ultimii 25 de ani de viaţă, inclusiv cu baia în care robinetele erau din aur.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!