Reţea de voluntari români în diaspora

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 23 martie 2015

Un tânăr originar din judeţul Sibiu, dar plecat de şase ani în Germania, unde lucrează ca bucătar şef, a reuşit să pună pe picioare în diaspora o întreagă reţea de voluntari care adună tone de ajutoare pentru zeci de familii sărace din România.

În vârstă de 25 de ani, Ciprian Vasiu este astăzi sufletul unei comunităţi care numără aproximativ 50 de voluntari împrăştiaţi în toată lumea, din Germania până în Elveţia şi din Grecia până în America, scrie adevarul.ro.

Totul a pornit după ce tânărul a văzut anul trecut, la televizor, povestea unei bătrâne care locuia izolată într-un vârf de munte. A fost atât de mişcat, încât a început să strângă de toate, de la prieteni, după care au venit în România şi au ajuns la bătrână chiar pe 16 august, de ziua lui. Emoţionat, a postat ce s-a întâmplat pe pagina lui de Facebook, iar de aici povestea a luat amploare.

Impresionaţi, prietenii l-au încurajat să mai facă astfel de acţiuni, aşa că au început din nou să strângă ajutoare. Telefoanele au sunat şi de acasă, de la Cisnădie, în judeţul Sibiu, şi de la Timişoara, şi din Germania, unde români stabiliţi acolo au spus că vor să ajute. Aşa a fost gata al doilea transport şi când s-au întâlnit cu cei de la Timişoara şi au văzut că au doar alimente în valoare de aproximativ 3.000 de euro, au spus că e păcat să ducă totul la o singură familie.

Şi au împărţit în satele din zona bătrânei de pe munte, haine şi alimente, la vreo 30 de familii. A fost momentul în care, pe Facebook, s-a născut oficial comunitatea „Tineri de bine”, mai scrie adevarul.ro.

————————————–

„Au început să ne contacteze tot mai mulţi, toţi voiau să trimită pachete. Eu nu cer nimănui nimic, e omul care se oferă.”

Ciprian Vasiu

————————————–

Aşa că s-au organizat, voluntarii la rândul lor au început să strângă ajutoare de la prieteni sau cunoştinţe. Profesori, patroni de firme sau muncitori, toţi români, s-au strâns într-o comunitate care numără azi 50 de voluntari şi peste 30 de puncte de colectare în Austria, Germania, Belgia, Elveţia, Statele Unite ale Americii, Grecia şi România.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!