Reticenti fata de voluntariat

Articol publicat in sectiunea Social pe data 16 decembrie 2013

Doar 14% dintre romani au facut voluntariat in ultimul an, cei mai multi fiind studenti sau angajati cu studii superioare, iar domeniile in care s-au implicat sunt serviciile sociale si protectia mediului, rezulta dintr-un studiu national realizat de Centrul de Marketing si Prognoza Sociala.

Analiza arata ca principalele motive pentru care cetatenii nu se implica in actiuni de voluntariat sunt lipsa de timp (34%), informatiile limitate privind oportunitatile de voluntariat (34%) si dificultatea de a gasi o cauza in care sa creada (16%).

Din studiu mai rezulta ca voluntarul roman este tanar, student sau angajat cu studii superioare, motivat de solidaritate (40%) si dorinta de imbunatatire a experientei profesionale (15%), domeniile de voluntariat preferate fiind serviciile sociale (25%), protectia mediului (18%), educatia (13%) si sanatatea (11%).

Studiul a fost realizat la solicitarea Asociatiei React, in perioada 1 august – 18 octombrie, pe un esantion reprezentativ la nivel national de 830 de persoane cu varsta mai mare de 15 ani. Marja de eroare este de 3,4%, la un nivel de incredere de 95%.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!