Reținut pentru luare de mită în Canada

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 5 martie 2016

catuse

Un funcționar de origine română din Quebec, Canada, a fost reținut pentru fapte de corupție, el fiind acuzat că a primit mită.

Ștefan Constantinescu, în vârstă de 46 de ani, din cadrul Ministerului Imigrației, aflat în localitatea Laval de lângă Montreal, este acuzat că a primit mai multe mii de dolari pentru a examina mai rapid cel puțin un dosar de imigrare, scrie Journal de Montreal, potrivit Ziare.com.

Constantinescu a fost reținut pe 16 februarie de către Unitatea Permanentă Anticorupție (UPAC), fiind acuzat de fraudă contra Guvernului din Quebec și de abuz de încredere.

 

trimiteri-sus-4

MITA ROMÂNILOR, ÎN BUZUNARUL ENGLEZILOR

Prima româncă ce a candidat la alegeri în Marea Britanie

Statul pe social în UK. Idee măreaţă, cu urmări din cele mai groaznice

Datele tuturor pasagerilor care părăsesc Marea Britanie vor fi verificate

trimiteri-jos-4

 

Bărbatul era agent al serviciului de selecție al muncitorilor calificați, această categorie fiind una dintre cele la care pot aplica cei care doresc să obțină permisul de rezidență permanentă în Canada, respectiv în provincia Quebec.

Faptele pentru care este acuzat Constantinescu s-ar fi produs în perioada octombrie 2013 – februarie 2016.

Ștefan Constantinescu a fost liberat condiționat contra sumei de 3.000 de dolari, urmând a reveni în fața instanței pe 21 martie. În plus, bărbatului îi este interzis să ia legătura cu reclamantul, însă poate să revină la lucru dacă angajatorul său îi permite acest lucru, fără a se mai putea ocupa direct de cererile de imigrare.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!