Revelion la 660 de euro, intr-un copac din Predeal

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 21 decembrie 2009

Aceasta este oferta vanata de turistii care vor intimitate in noaptea dintre ani, dar intr-un decor deosebit si romantic. Este vorba despre o cabanuta construita intre crengile unui fag batran intr-o padure din Predeal, pe Valea Pietrisului. Aventura nu este deloc ieftina, dar lista rezervarilor este foarte lunga. Intrarea in casa se face pe o punte din lemn, dinspre coasta muntelui. Partea din fata se afla la o inaltime de peste zece metri, iar terasa este marginita de balustrade din mesteacan necojit. Intre crengile copacului a fost amenajata si o mica terasa, unde turistii pot servi micul dejun si isi pot savura cafeaua admirand crestele muntilor Bucegi.

Cabanuta este, de fapt, o mica garsoniera, insa are toate dotarile necesare: apa calda, caldura, curent electric si toaleta. In interior spatiul nu este foarte mare, asta si pentru ca trunchiul copacului iese din podea, exact in mijlocul camerei, insa cei 40 de metri patrati ofera tot confortul de care e nevoie pentru o vacanta romantica. Pentru o atmosfera ca la carte, colturile camerei sunt decorate cu lumanari parfumate si felinare discrete.

Cel mai greu obiect din cabana, cada imensa, cu design in stilul de inceput de secol XX, troneaza destul de aproape de salteaua pusa direct pe jos si inconjurata de un baldachin alb. Chiar daca pretul pentru pachetul de Revelion este de talia unui sejur in Austria, zeci de turisti au considerat acest loc perfect pentru a petrece noaptea dintre ani.

Pretul este de 660 de euro pentru cinci nopti de cazare, cu mic dejun si cina festiva, toate servite la pat. Proprietarul a spus ca a avut foarte multe rezervari, dar primul venit a fost primul servit. Turistii ajung aici in primul rand din curiozitate, asa se face ca toate weekendurile pana la sarbatori au fost deja rezervate. In casa din copac cuvantul de ordine este intimitatea. Singurele asa-zise inconveniente le reprezinta vantul si veveritele. Si asta pentru ca cei doi fagi batrani care strabat terasa si dormitorul se misca uneori in bataia vantului, iar veveritele nu tin cont de chiriasi si se mai joaca din cand in cand pe acoperis.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!