Revine cu victorie

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 15 iulie 2016

637 halepSimona Halep (5 WTA) a revenit cu victorie la BRD Bucharest Open, turneu câştigat în 2014, dar la care nu a participat anul trecut, învingând-o marţi seară cu scorul de 3-6, 6-1, 6-1 pe Barbora Krejcikova din Cehia, locul 200 WTA.

A fost un meci special pentru Halep, sportiva antrenată de Darren Cahill explicând la conferinţa de presă ce înseamnă pentru ea calificarea în optimile turneului de categorie International.

„M-am simţit bine să joc din nou acasă. E un turneu frumos, dar totodată greu, aşa că mă bucur foarte mult că am reuşit să câştig în primul tur şi să joc bine spre final.” a spus Simona Halep.

Simona a întâmpinat dificultăţi în a se obişnui cu o suprafaţă pe care nu mai jucase din luna mai.

„A fost greu să mă acomodez, pentru că am trecut de la iarbă, o suprafaţă rapidă, la zgură, o suprafaţă lentă. La început nu am avut ritm din această cauză, dar mi-am zis că trebuie să greşesc mai puţin, şi încet-încet am intrat în ritmul de care aveam nevoie pentru a deveni agresivă. În primul set eram departe de minge, eram destul de lentă. Trebuia să fiu mai rapidă pe picioare, mai puternică, dar e bine că am lăsat emoţiile deoparte şi am reuşit să simt jocul.” a mai spus Halep.

Timp de o oră şi 43 de minute, cât a durat meciul cu Barbora Krejcikova Halep a fost încurajată de toţi spectatorii de la BRD Bucharest Open iar a 5-a jucătoare a lumii a fost impresionată de atmosfera creată la Arenele BNR.

„E foarte frumos atunci când oamenii îţi strigă numele. Din acest motiv, turneul de aici este deosebit, pentru că joc acasă şi toţi oamenii vin să mă susţină. Mă bucur că mulţi copii sunt bucuroşi să mă vadă, iar mie îmi place să stau de vorbă cu ei. Pentru mine e o împlinire atunci când îi fac să zâmbească. E plăcut şi mă simt excelent aici”, a declarat Simona Halep, care în optimi se va duela cu Isabella Shinikova (Bulgaria, 156 WTA).

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!