Rezidentă în UK, prinsă între viaţă şi moarte în România

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 20 noiembrie 2015

uk-elsa-albu-colectiv-logodnica-britanic-1

UPDATE. Totul s-a terminat. Citeşte la finalul articolui.

Povestea britanicului Dwain Mensaj a ajuns în atenţia presei britanice. Logodnica lui, românca Elsa Albu din Luton, rezidentă în UK din 2004, se zbate între viaţă şi moarte în spitalele din Bucureşti. Da, şi ea este unul dintre răniţii grav ai tragicului incendiu de la Colectiv, iar Dwain face tot posibilul să o aducă pe româncă în Marea Britanie, pentru a fi tratată mai bine.

Dwain Mensaj a declarat pentru Daily Mail şi BBC pe 11 noiembrie că autorităţile britanice au anunţat că vor suporta cheltuielile pentru tratamente medicale în Regatul Unit pentru ea, însă nu îi vor asigura şi transportul, care se ridică la £50.000.

„Tuturor celor transferaţi săptămâna trecută li s-a spus că statul român va suporta cheltuielile, însă am auzit luni că oficialii români reevaluează fondurile pentru transferuri. Prietenii ei au murit, iar fratele ei a suferit arsuri grave, până la os”, declara acesta, care s-a aflat lângă patul de spital al tinerei, încă de la data tragediei. „Elsa a suferit arsuri grave şi se află în comă indusă”, a spus britanicul.

Elsa Albu, născută în România, dar rezidentă în Marea Britanie de 11 ani, şi-a sărbătorit ziua de naştere în clubul Colectiv, în 30 octombrie, alături de prieteni şi de fratele ei, Adrian Albu.

 

link-sus

O româncă din Scoţia şi-a pierdut prietenul în incendiul de la Colectiv

Mărturii dramatice ale supraviețuitorilor de la Colectiv

TRAGEDIA CARE A SCHIMBAT ROMÂNIA

„Comunitatea de români din UK este aici să vă ajute”

link-jos

 

Prietena Elsei a murit în urma incendiului din Clubul Colectiv. Potrivit romanialibera.ro, Mimi Voicu a fost stilista trupei Goodbye To Gravity şi a lucrat la compania multinaţională Oracle, iar prietenii o descriu ca fiind „fata care nu ştia să fie supărată”.

În seara tragediei Mimi se afla la concertul prietenilor ei, cărora le pregătea şi ţinuta de scenă. Din nefericire, ea a ajuns la spital cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, cu traheea aproape distrusă de funinginea fierbinte şi cu corneea afectată grav. Intubată şi sedată, Mimi a rezistat până duminică dimineaţă, pe 1 noiembrie, cât să apuce s-o vadă şi părinţii, ajunşi în ţară în ziua precedentă.

La ora trimiterii ziarului la tipar, pe 19 noiembrie, Elsa Albu, conform paginii sale de facebook, se afla în continuare în România, dar în viaţă. Marţi, Elsa a fost mutată la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde a suferit mai multe intervenţii chirurgicale. Starea ei rămâne critică, în timp ce pe pagina ei de facebook încurajările curg nestăvilit din partea tuturor celor apropiaţi din România şi din Anglia.

 

UPDATE

Ultimele veşti nu sunt bune. Joi, 19 noiembrie, aproape de orele prânzului, Elsa Albu a renunţat la lupta pentru viaţă. Pe pagina ei de facebook, printre multele mesaje ale rudelor, prietenilor şi cunoştinţelor, care îşi exprimă regretul şi tristeţea pentru tragicul sfârşit al româncei, Oana Neagu scrie următoarele rânduri:

„Elsa… :((

Draga noastră. Odihneşte-te în pace! Fără dureri, fără arsuri. Liniştită…
Ne rămâi în gând frumoasă, deşteaptă, mereu cu zâmbetul pe buze, bună şi puternică, aşa cum ai fost în tot acest timp. Noi înţelegem dacă atât ai putut să rezişti. Înţelegem dacă nu ai mai vrut să lupţi.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!