Riscurile Stelei

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 8 ianuarie 2016

Campania de transferuri a Stelei seamănă cu cimitirele de elefanți de care am auzit prin documentare. Pintilii și Bourceanu au semnat și se vor alătura unui lot din care au mai făcut de două ori parte. Jucători terminați aș spune eu, dar numai buni să mai îmbărbăteze puțin o formație care nu are vlagă. Sau are, dar culmea, nu aceea pe care o au cei doi. Marica este aproape să semneze și el cu Steaua. Și el este de undeva din lumea cealaltă, a jucătorilor care au apus. Budescu ar semna și el cu Steaua. Ăsta face parte din zona jucătorilor morți speranță, cum au fost și Sabin Ilie sau Radu Niculescu.

Pe la colțuri se vorbește și de Mutu. Ăsta nu doar că este elefant, ăsta ar veni chiar după ce a jucat alături de ei. Campionatul indian nu e vreo mare minune, mai ales că s-a aflat la prima sa ediție. Mutu? Nu, vorbim serios, Mutu? Un jucător care are mai mulți ani de tras pe nas și de bătut prin baruri decât are de jucat fotbal. Este drept, cât a putut să joace…a fost genial. Sau putea să fie, că nici măcar clipele acelea n-a fost capabil să le ducă până la capăt.

Ce vrea Steaua cu elefanții ăștia, veți spune? Simplu. Calificarea în grupele Ligii Campionilor și poate calificarea în primăvară. Recunosc, experiența lor ar putea avea un cuvânt de spus. Ce vor elefanții de la Steaua? Păi, vor cu naționala în Franța, la europene, cu Steaua în Champions League și un transfer pe final de carieră, pe bani buni, poate la arabi, poate la chinezi, nu contează, cardul să fie mulțumit.

Riscurile Stelei? Imense. Când vrei mercenari, mercenari vei avea. Trupul și sufletul nu ai de unde să le ceri.

Tocmai de aceea, dacă eșuează, Steaua nu va avea dreptul să se înfășoare în steag.

Doamne, și-așa de mult îi place asta lui Becali…

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!