RMGC continuă concedierile

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 10 aprilie 2015

Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a anunţat că a început procesul de concediere colectivă pentru circa 35% din angajaţii rămaşi ai companiei, din cauza întârzierilor „nejustificat de mari” în evaluarea şi avizarea proiectului minier aurifer. Sindicatul a fost notificat despre acest lucru.

„La un an după concedierile colective din martie 2014, când 1.000 de familii rămâneau fără sursa esenţială de venituri în zona Roşia Montană, RMGC este constrânsă să continue disponibilizările din cauza întârzierilor nejustificat de mari în evaluarea şi avizarea proiectului minier aurifer, în ciuda tuturor eforturilor companiei”, arată RMC, într-un comunicat, citat de Mediafax.

Totodată, Roşia Montană Gold Corporation își reafirmă disponibilitatea de a dezvolta cea mai modernă mină auriferă din România şi speră ca factorii de decizie să se implice în consultări cât mai curând posibil.

Preşedintele Klaus Iohannis declara în luna ianuarie că poziţia sa privind proiectul Roşia Montană nu s-a schimbat şi consideră în continuare că nu a fost bine abordat, precizând că îi invită pe cei implicaţi, firma care doreşte să investească şi Guvernul, să reia discuţiile. El mai spunea că fără o negociere bună, serioasă şi aplicată, lucrurile nu vor putea fi rezolvate, potrivit Mediafax.

În luna iunie a anului trecut, Camera Deputaţilor a respins proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere din Roşia Montană. O lună mai târziu, premierul Victor Ponta afirma că proiectul Roşia Montană este blocat până când nu există o susţinere politică clară. El adăuga atunci că, personal, consideră că pentru România este mai bine, totuşi, să fie exploatate toate resursele naturale, inclusiv aurul, dacă sunt respectate toate normele de mediu.

Compania canadiană Gabriel Resources deţine 80,69% din acţiunile RMGC, restul capitalului fiind controlat de statul român, prin Minvest Roşia Montană.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!