Râmnicu Vâlcea încă speră

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 24 iulie 2014

544 csm ramnicu valceaClubul CSM Râmnicu Vâlcea a schimbat avocaţii şi va fi reprezentat în litigiul cu CS U Craiova de către firma „Chiuariu & Asociaţii”, specializată în litigii sportive, inclusiv la TAS.

Societatea de care se leagă speranţe ale CSM-ului de a mai juca în Liga I este o cunoscută casă de avocatură din Bucureşti, condusă de Tudor Chiuariu, fost ministru al justiţiei şi fost consilier de stat al premierului României. Chiuariu este acum senator în Parlamentul României şi membru al Comisiei juridice de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României, dar şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Avocatul Chiuariu a reprezentat clienţi destul de cunoscuţi în fotbalul românesc în proceduri în faţa tribunalelor arbitrale româneşti şi internaţionale, în special în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv, aşa că dispune de experienţa necesară.

După ce Adunarea Generală a FRF a afiliat CS U Craiova, memoriul CSM-ului, care contestă dreptul de promovare al clubului din Bănie, a ajuns de unde a plecat, pe masa Comisiei de Disciplină, care a întârziat luni bune să dea un verdict. Conform procedurilor existente la FRF, decizia Comisiei de Disciplină trebuie contestată mai întâi la Comisia de Apel şi, ulterior, se poate ajunge la TAS.

Timpul este, însă, adevăratul adversar al clubului vâlcean, pentru că în cazul fericit în care câştigă litigiul, CSM ar urma să intre în competiţie după începerea Ligii I. Jucătorii vâlceni au până acum însumate 2 săptămâni de pregătire, cu pauză de alte 2 săptămâni.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!