Roaming mai ieftin

Articol publicat in sectiunea Social pe data 29 aprilie 2016

Utilizatorii români care au ales planurile tarifare de bază pentru serviciile de roaming vor comunica de la 30 aprilie în țările Uniunii Europene la aceleași costuri ca în România, a anunțat Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

La aceste costuri operatorii pot adăuga o taxă suplimentară de maxim 5 eurocenți/minut pentru apelurile efectuate către statele membre UE și maxim 1,14 eurocenți/minut pentru apelurile primite, relatează Mediafax. De asemenea, un mesaj text va fi taxat suplimentar cu cel mult 2 eurocenți, în timp ce accesul la internet cu maximum 5 eurocenți/MB (toate fără TVA).

La 30 aprilie intră în vigoare ultima etapă intermediară reglementată de Comisia Europeană înainte de eliminarea completă a tarifelor de roaming în interiorul Uniunii Europene de la 15 iunie 2017.

„Dacă un furnizor alege să aplice o suprataxă, fie pentru toate serviciile în roaming (apeluri efectuate, apeluri primite, SMS trimise, date), fie doar pentru anumite servicii, suma dintre tariful național în afara rețelei și suprataxa aplicată nu trebuie să depășească următoarele tarife maxime reglementate: 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru apelurile efectuate, 0,06 euro (fără TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS), respectiv 0,20 euro/MB (fără TVA) pentru traficul de date”, anunță ANCOM.

Utilizatorii de cartele preplătite trebuie să încarce un credit suplimentar din care să se deducă valoarea suprataxei pentru utilizarea serviciilor în roaming, pentru a putea beneficia de aceste servicii. Operatorii pot să pună la dispoziția clienților tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanță.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

O parere la “ Roaming mai ieftin”

  1. Sagar Spune:

    “Take Her1&t#822a; and when people ask me what it means, I get to tell them about John 16:33 (the verse I got the tat from), and what it means to me! It brings great conversation with believers and unbelievers! I love it!

Spune-ti si tu parerea!