Rochia care isi schimba culoarea

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 20 ianuarie 2014

Amy Rainbow WinterO rochie dintr-un material textil care contine fibre optice, datorita carora isi schimba culoarea la cerere, a fost realizata de creatoarea de moda londoneza Amy Rainbow Winter si prezentata la Salonul de electronica CES, desfasurat intre 7-10 ianuarie, in Las Vegas.

Rochia, care imbina moda cu tehnologia, emite lumina albastra, dar culoarea se poate schimba in functie de preferinte, atingand cu varful degetului senzorii integrati in maneca. „Daca aveti chef de culoarea violet, rochia va fi violet. Daca preferati rosul, veti avea culoarea rosie”, a spus Amy Rainbow Winter, potrivit Mediafax.

Creatoarea de moda colaboreaza cu experti in tehnologie pentru a obtine materialele necesare obiectelor de imbracaminte pe care le creeaza – unele dintre ele fiind sensibile la sunete, iar altele, la soare sau apa.

Alta rochie prezentata la Salonul CES contine senzori de miscare, iar culoarea sa se schimba cand persoana care o poarta incepe sa sara.

„Daca o persoana are ochelari Google, poate purta, de asemenea, o pereche de pantaloni din fibra optica”, a adaugat creatoarea londoneza, precizand ca nu produce rochii in serie. „Este vorba despre piese de expozitie. Dar, daca cineva are cateva milioane de dolari de cheltuit, poate sa le cumpere”, a spus Winter. Creatiile sale personalizate au fost deja folosite in videoclipuri si reclame.

Fabricarea rochiilor din fibra optica ajunge la aproximativ 3.000 de dolari, dar pretul poate creste in functie de design.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!